Μία εβδομάδα έμεινε για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στo δημοσιογραφικό incubator του iMEdD

Μία εβδομάδα έμεινε για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στo δημοσιογραφικό incubator του iMEdD
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει ξεκινήσει και θα είναι ανοικτή ως τις 15 Οκτωβρίου σε όλους τους δημοσιογράφους και επαγγελματίες του κλάδου, καθώς και φοιτητές.

To iMEdD – Incubator for Media Education and Development, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ξεκινάει σύντομα τον νέο, δεύτερο κατά σειρά, κύκλο του προγράμματος incubator.

Το incubator του iMEdD φιλοξενεί υπάρχοντες οργανισμούς -κερδοσκοπικούς και μη- καθώς και ομάδες ή μεμονωμένα άτομα που έχουν την επιθυμία να δημιουργήσουν έναν νέο οργανισμό ή να υλοποιήσουν ένα καινοτόμο project στον χώρο της δημοσιογραφίας. Τα projects μπορεί να περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, μια δημοσιογραφική έρευνα, την παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου, την παραγωγή ντοκιμαντέρ, τη δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας ή μιας εφαρμογής για κινητές συσκευές. Στόχος του iMEdD είναι να στηρίξει και να «αγκαλιάσει» αυτές τις ιδέες, προσφέροντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία και την τεχνογνωσία ώστε να γίνουν πραγματικότητα. Οι επιλεγμένοι οργανισμοί θα φιλοξενούνται για 9 μήνες, ενώ τα projects για 3-6 μήνες, ανάλογα με τις ανάγκες τους, ξεκινώντας από τον Νοέμβριο.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει ξεκινήσει και είναι ανοικτή σε όλους τους δημοσιογράφους και επαγγελματίες του κλάδου, καθώς και φοιτητές. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές εδώ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2019 στις 23:59.

Το incubator θα προσφέρει στρατηγική καθοδήγηση και ευκαιρίες δικτύωσης με εγνωσμένου κύρους επαγγελματίες του χώρου, από την Ελλάδα και διεθνώς, δυνατότητα συμμετοχής σε workshops και εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το iMEdD, πλήρως εξοπλισμένο χώρο εργασίας και όλο τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και υπηρεσίες για να γίνουν οι ιδέες πραγματικότητα. Στην περίπτωση των φιλοξενούμενων οργανισμών θα προσφέρεται, επίσης, συμβουλευτική υποστήριξη για τη σύσταση και λειτουργία τους.

Στόχος του iMΕdD είναι μέσω της διάδρασης όλων των συμμετεχόντων στα προγράμματα του οργανισμού να χτιστεί μια καινοτόμος και δημιουργική κοινότητα ανεξάρτητων δημοσιογράφων και επαγγελματιών του χώρου. Οι αιτήσεις καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματά του οργανισμού είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα iMEdD.org.