Μια μετά την άλλη οι τεχνολογικές εταιρείες αποσύρονται από το Mobile World Congress λόγω κορωνοϊού

Μια μετά την άλλη οι τεχνολογικές εταιρείες αποσύρονται από το Mobile World Congress λόγω κορωνοϊού
epa08200395 A worker using a mask leaves the Mobile World Congress' facilities in Barcelona, Spain, 07 February 2020. Ericsson and LG announced that they will not attend the Mobile World Congress due to coronavirus. The Congress will run from 24 to 27 February. EPA/Toni Albir Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πάντως, η γνωστή έκθεση του κλάδου της mobile τεχνολογίας απαγόρευσε την παρουσία ατόμων που βρέθηκαν πρόσφατα στην Κίνα.

Η Intel, η Vivo και η NTT Docomo προστέθηκαν στη Sony, την Amazon και άλλες γνωστές εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας που ακύρωσαν την παρουσία τους στο Mobile World Congress 2020 εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού.

Η LG, η ZTE, η Nvidia και η Ericsson έχουν ήδη ακυρώσει διάφορα events που επρόκειτο να λάβουν χώρα στο MWC στη Βαρκελώνη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση του κλάδου για ολόκληρη τη χρονιά. Η TLC ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα διοργανώσει συνέντευξη τύπου στην εκδήλωση, αλλά σε κάθε περίπτωση σχεδιάζει να παρευρεθεί εκεί.

«Η ασφάλεια όλων των εργαζομένων και εταίρων μας είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας και γι’ αυτό αποφασίσαμε να αποσύρουμε τη συμμετοχή μας από το φετινό Mobile World Congress» δήλωσε εκπρόσωπος της Intel σε γραπτή ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Venturebeat. Σύμφωνα με το Reuters, η NTT τόνισε επίσης την ανάγκη προστασίας των πελατών, των εταίρων και του προσωπικού.

Η Vivo, επικαλούμενη ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και του κοινού, αποφάσισε να μην παρουσιάσει τη νέα της concept συσκευή Apex 2020 στο MWC. Σύντομα θα ανακοινωθούν τα νέα πλάνα της εταιρείας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

«Η Sony παρακολουθεί στενά την κατάσταση που διαμορφώνεται ύστερα από το ξέσπασμα της επιδημίας του κορονοϊού, που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε ως παγκόσμια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις 30 Ιανουαρίου 2020» ανέφερε σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της η Sony. «Δεδομένου ότι θεωρούμε εξαιρετικά κρίσιμη την ασφάλεια και την ευημερία των πελατών, των εταίρων, των δημοσιογράφων και των εργαζομένων, λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να αποσύρουμε τη συμμετοχή μας από το MWC 2020 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας».

Η Amazon, τέλος, δήλωσε στο TechCrunch ότι «εξαιτίας της επιδημίας και των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τον κορονοϊό, η Amazon θα αποσυρθεί από το Mobile World Congress 2020, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 24-27 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη».

Πάντως, η GSM Association που διοργανώνει το MWC ανακοίνωσε ότι λαμβάνει μέτρα εναντίον της εξάπλωσης του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, δεν θα επιτραπεί η πρόσβαση σε ταξιδιώτες από την επαρχία Χουμπέι της Κίνας, όπου ξέσπασε η επιδημία, ενώ οποιοσδήποτε έχει επισκεφθεί άλλες επαρχίες της Κίνας θα πρέπει να αποδείξει ότι έφυγε από τη χώρα τουλάχιστον 14 ημέρες πριν.