Μια μουσειοσκευή για τα σχολεία

Μια μουσειοσκευή για τα σχολεία

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δημιούργησε ένα ειδικό πρόγραμμα ώστε όλοι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τη πολιτιστική κληρονομιά.

Οι Μουσειοσκευές είναι «βαλίτσες» που ταξιδεύουν από σχολείο σε σχολείο και σχεδιάστηκαν για να φέρουν πιο κοντά το Μουσείο στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς. Κάθε Μουσειοσκευή αναφέρεται σε διαφορετικό θέμα και περιέχει αντίγραφα αντικειμένων, εκπαιδευτικό υλικό, διαφάνειες, φωτογραφίες, βιβλία και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Ο εκπαιδευτικός μπορεί να χρησιμοποιήσει το υλικό με όποιον τρόπο θεωρεί καλύτερο για τη συγκεκριμένη ομάδα και να προτρέψει τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στην παρουσίαση.

Το επόμενο βήμα είναι η επίσκεψη στο μουσείο. Οι μαθητές δεν είναι απαραίτητο να επισκεφθούν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, αλλά το πλησιέστερο μουσείο που διαθέτει αντικείμενα σχετικά με το θέμα της Μουσειοσκευής. Με τον τρόπο αυτό, ακόμα και τα σχολεία των απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη Μουσειοσκευή για να προετοιμάσουν την επίσκεψή τους σε ένα μουσείο.

Πως μπορεί κάποιος να δανειστεί τη Μουσειοσκευή; Ο δανεισμός της είναι δωρεάν, αλλά η μεταφορά αποτελεί ευθύνη του εκπαιδευτικού και στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί μεταφορέας τα έξοδα επιβαρύνουν το σχολείο.

Δείτε τις τέσσερις διαφορετικές Μουσειοσκευές που έχει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης:

1/4
Κυκλαδικός Πολιτισμός
Αρχαία κεραμική
Το ένδυμα στην αρχαία Ελλάδα
Παίζοντας στην αρχαία Ελλάδα

Διαβάστε ακόμα:

«Πρεμιέρα» για το πρόγραμμα «Κοντά στους νέους» της Aegean

Η ΔΕΒΘ τιμά τη χώρα του Ισραήλ

 Αφιέρωμα στον Γιάννη Σπυρόπουλο στο Μουσείο Βορρέ