Μια νέα εφαρμογή υπόσχεται να προβλέπει την εγκληματική συμπεριφορά!

Μια νέα εφαρμογή υπόσχεται να προβλέπει την εγκληματική συμπεριφορά!

Η Microsoft θέλει να πάει την πρόληψη κατά του εγκλήματος στο επόμενο στάδιο.

Η Microsoft αναπτύσσει μια εφαρμογή, η οποία μπορεί να προβλέψει εάν πρόκειται να συμβεί εγκληματική πράξη μέσα στους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε το fusion.net.

Το εν λόγω βίντεο περιλαμβάνει σεμινάριο από τον Τζεφ Κινγκ, έναν senior manager προγραμματισμού της Microsoft, ο οποίος αναφέρει τις προσπάθειες της εταιρείες να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή που θα προβλέπει την ανθρώπινη συμπεριφορά.

«Πρόκειται για ένα λογισμικό που θα έχει την ικανότητα να προβλέπει τη μελλοντική ανθρώπινη συμπεριφορά», δήλωσε ο Κινγκ.

Για να λειτουργήσει αυτό το εγχείρημα, το λογισμικό λαμβάνει υπόψη και την παρελθοντική συμπεριφορά του ατόμου, για παράδειγμα μπορεί να προβλέψει, κατά 91%, εάν ένας κάποιος που πηγαίνει σε κέντρο αποτοξίνωσης θα επιστρέψει εκεί έπειτα από έξι μήνες.

Η Microsoft έχει επενδύσει σημαντικά ποσά στην ανάπτυξη της έξυπνης τεχνολογίας. Το πρόγραμμα υποστηρικτικής βοήθειας των Windows 10, Cortana, έχει καταφέρει αρκετές φορές να προβλέψει τα αποτελέσματα των παιχνιδιών NFL, με βάση τα προηγούμενα δεδομένα των παικτών, αλλά και από τις απαιτήσεις του παιχνιδιού.

Σήμερα η Microsoft εργάζεται για να δει τις αντιδράσεις των παικτών σε ένα νέο παιχνίδι του Xbox, βασισμένη σε αντιδράσεις ατόμων σε άλλα παιχνίδια.

Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν είναι τί θα κάνει από εδώ και στο εξής η Υπηρεσία Επιβολής του Νόμου, με αυτό το λογισμικό. «Η ανησυχία μου είναι ότι με αυτό το πρόγραμμα η αστυνομία θα μπορεί να εμφανίζεται στον οποιονδήποτε, όποτε θέλει και για τον οποιονδήποτε λόγο», δήλωσε ο Χάνι Φάκουρι, δικηγόρος στο Electronic Frontier Foundation στο fusion.net.