Μύδροι της ισραηλινής αντιπολίτευσης κατά του Νετανιάχου: «Αυτός και η κυβέρνησή του έχουν εξελιχθεί σε υπαρξιακή απειλή για το Ισραήλ»

Μύδροι της ισραηλινής αντιπολίτευσης κατά του Νετανιάχου: «Αυτός και η κυβέρνησή του έχουν εξελιχθεί σε υπαρξιακή απειλή για το Ισραήλ»
epa07849812 Benjamin Netanyahu, Israeli Prime Minister and Chairman of the Likud Party, speaks after early exit polls in the general election, at the Likud party final election event in Tel Aviv, Israel, 17 September 2019. Early polls gave Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu's Likud party and Benny Gantz's Blue and White party almost equal amount of Knesset seats in the Israeli general elections. EPA/ABIR SULTAN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Τόσο οι φίλοι όσο και οι εχθροί του Ισραήλ οσμίζονται αδυναμία από την παρούσα κυβέρνηση», είπε ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και η κυβέρνησή του «έχουν εξελιχθεί σε υπαρξιακή απειλή για το Ισραήλ», δήλωσε σήμερα ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ κατηγορώντας τους ότι καταστρέφουν την αποτρεπτική ικανότητα του Ισραήλ.

«Βρισκόμουν στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα για συναντήσεις με ολόκληρη την κυβέρνηση. Είναι σοκαρισμένοι από την κυβέρνηση αυτή: από την έλλειψη υπευθυνότητας, από την έλλειψη επαγγελματισμού, από την κακή διαχείριση», δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, του Yesh Atid, που πραγματοποιείται παρά το γεγονός ότι η Κνεσέτ βρίσκεται σε διακοπές.

«Τόσο οι φίλοι όσο και οι εχθροί του Ισραήλ οσμίζονται αδυναμία από την παρούσα κυβέρνηση», είπε.

Την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες εκπλήρωσαν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην ασφάλεια του Ισραήλ, ο Νετανιάχου δεν έκανε το ίδιο, δήλωσε ο Γιαΐρ Λαπίντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ό,τι μένει από τον κ. Ασφάλεια είναι ερείπια από το Μπέ’ερι* μέχρι το Κιριάτ Σμόνα**, η βία των Εβραίων τρομοκρατών που έχουν βγει εκτός ελέγχου και η πλήρης απώλεια της ισραηλινής αποτρεπτικής ικανότητας».

*Το Κιμπούτς Μπέ’ερι στο νότιο Ισραήλ κοντά στα σύνορα με την Γάζα ήταν γνωστό για τα φιλειρηνικά αισθήματα των κατοίκων του και για τις καλές σχέσεις τους με τους Παλαιστίνιους από την Γάζα πήγαιναν να δουλέψουν εκεί και για τις πράξεις βοήθειας για τον παλαιστινιακό θύλακα. Στις 7 Οκτωβρίου, ένοπλοι υποστηρικτές της Χαμάς εισέβαλαν στο κιμπούτς, σκότωσαν 100 ανθρώπους και συνέλαβαν άγνωστο αριθμό ομήρων.

** Η Κιριάτ Σμόνα είναι πόλη του βορείου Ισραήλ και από την έναρξη του πολέμου στην Γάζα γίνεται συχνά και συστηματικά στόχος επιθέσεων της Χεζμπολάχ και παλαιστινιακών οργανώσεων από τον νότιο Λίβανο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: