MIG: Εγκρίθηκε από τη γ.σ. το mega deal ύψους 630 εκατ. ευρώ με CVC για Vivartia 

MIG: Εγκρίθηκε από τη γ.σ. το mega deal ύψους 630 εκατ. ευρώ με CVC για Vivartia 

Ενέκρινε το deal με τη CVC Capital Partners για την μεταβίβαση της Vivartia η έκτακτη γενική συνέλευση της MIG. Η συμφωνία, που διαμορφώνει την τελική αποτίμηση στα 630 εκατ. ευρώ προβλέπει νέα αναδιάρθρωση του δανεισμού της MIG μέχρι το 2024 με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Yπενθυμίζεται ότι το σύνολο του δανεισμού της Vivartia ήταν 425 εκατ. ευρώ, με βάση τα επίσημα στοιχεία, όταν γνωστοποιήθηκε η συμφωνία.

Επιπλέον 30 εκατ. ευρώ αφορούν νέο δάνειο για τη στήριξη της εστίασης, ενώ το τίμημα για τη μεταβίβαση της συμμετοχής της MIG στη Vivartia ανέρχεται σε 161,13 εκατ. ευρώ και για το 100% των μετοχών σε 175 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία τελεί υπό συγκεκριμένες αιρέσεις όπως η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία αναμένεται να αποφανθεί εντός του Μαρτίου.

Η συμφωνία τελεί επίσης υπό την αίρεση της υπογραφής νέων ή τροποποιητικών δανειακών συμβάσεων με τις δανείστριες τράπεζες του ομίλου Vivartia.

Γι αυτό και η ολοκλήρωση της συναλλαγής τοποθετείται χρονικά μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου.

Με βάση τη συμφωνία το CVC θα καταβάλει κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής 175 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Vivartia, εκ των οποίων τα περίπου 161,13 εκατ. ευρώ θα καταλήξουν στο ταμείο της MIG αναλογώντας στο 92,08% του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει σήμερα η εταιρεία συμμετοχών στην Vivartia. Παράλληλα, το CVC αναλαμβάνει το σύνολο του δανεισμού της Vivartia, ο οποίος ανέρχεται σε 425 εκατ. ευρώ περίπου.