MIG: Κανένα ενδεχόμενο πώλησης της Vivartia ή θυγατρικών της

MIG: Κανένα ενδεχόμενο πώλησης της Vivartia ή θυγατρικών της

Μόνος στόχος του ομίλου παραμένει η περαιτέρω ανάπτυξη των εταιρειών, αναφέρεται στην ανακοίνωσή του.

«Δεν υφίσταται κανένα ενδεχόμενο πώλησης της Vivartia ή θυγατρικών της εταιρειών, όπως η ΔΕΛΤΑ. Αντιθέτως βασικός στόχος της MIG παραμένει η επίτευξη του πλάνου ανάπτυξης των δύο εταιρειών που έχει εκπονηθεί». Αυτό ανέφερε ο Παναγιώτης Θρουβάλας, πρόεδρος της Marfin Investment Group (MIG) και πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Vivartia κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση νέων προϊόντων της ΔΕΛΤΑ. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμο παραγωγικών μονάδων.

Όπως τόνισε: «Σκοπός και της Vivartia για τις εταιρείες-μέλη της και του Ομίλου MIG για τη VIVARTIA είναι ένας και μοναδικός: Η περαιτέρω ανάπτυξη των εταιρειών. Η Vivartia είναι ένα διαμάντι της ελληνικής οικονομίας και πιστεύουμε στο μέλλον και στην ανάπτυξη που μπορούν να έχουν οι εταιρείες της (όπως η ΔΕΛΤΑ, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ κ.ά). Δεν έχουμε πλάνα ούτε για πώληση, ούτε για άλλες συνεργασίες. Το πλάνο μας περιλαμβάνει μόνο την περαιτέρω ανάπτυξη των εταιρειών για τα επόμενα χρόνια».

Από την πλευρά του ο Θανάσης Παπανικολάου, διευθύνων σύμβουλος της MIG και εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Vivartia επεσήμανε τη σημασία που έχουν οι δύο εταιρείες για τον όμιλο MIG τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η «Vivartia είναι πάνω από το 50% του τζίρου της MIG ενώ η ΔΕΛΤΑ είναι το 50% της Vivartia. Για την MIG στρατηγική προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση όλων των κλάδων της Vivartia».

Παράλληλα, ο κ. Παπανικολάου αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης δανεισμού, συνολικού ποσού 373 εκατ. ευρώ, του ομίλου Vivartia βάσει της οποίας επιτυγχάνεται η βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης του Ομίλου, με θετική μεταβολή του δείκτη ρευστότητας και μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων του.Όπως είπε ο κ. Παπανικολάου, η ολοκλήρωση της συμφωνίας αποτελεί ορόσημο για τον όμιλο Vivartia ενώ πρόσθεσε ότι «περίπου 10 εκατ. ευρώ το χρόνο είναι η οικονομία στη Vivartia από την αναδιάρθρωση των δανείων. Πολύ μεγάλο νούμερο που δίνει τη δυνατότητα να πάρει πολύ μεγάλες ανάσες για διάφορα πλάνα που υπάρχουν».

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις της διοίκησης για τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΛΤΑ το 2018, ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι ο τζίρος της εταιρείας θα διαμορφωθεί στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, με ελάχιστη αύξηση 1 με 2%. Από την πλευρά του ο κ. Θρουβάλας ανέφερε ότι ο τζίρος, συνολικά σε όλες τις εταιρείες της Vivartia και της ΔΕΛΤΑ, θα είναι αυξητικός. «Μετά από τόσα χρόνια γενικευμένης οικονομικής κρίσης και μετά από τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η Vivartia, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εφέτος ήταν η πρώτη χρονιά που ήταν κερδοφόρα. Ευελπιστούμε ότι αυτό θα συνεχιστεί και το 2018» τόνισε ο κ. Θρουβάλας.

Η Vivartia, σύμφωνα με τον κ. Θρουβάλα, πριν 4 χρόνια έκλεισε με ζημία περίπου 100 εκατ. ευρώ. Το 2017 κατέγραψε ενοποιημένα κέρδη προ φόρων 3,3 εκατ. ευρώ και ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων 0,3 εκατ. ευρώ για πρώτη φορά μετά τη χρήση του 2009. «Σκοπός μας είναι η Vivartia να μεγαλώσει, να αναπτυχθεί και να γίνει ένας μεγάλος, υγιής, δυνατός και εξωστρεφής όμιλος όχι μόνο για τη MIG αλλά και για όλους τους ανθρώπους που απασχολεί. Είμαστε εδώ για το μέλλον» ανέφερε και συνέχισε: «Στρατηγική επιλογή της ΔΕΛΤΑ είναι να έχει κυρίαρχη θέση στο γάλα να ισχυρή παρουσία στο γιαούρτι. Παράλληλα, ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της στα τυροκομικά προϊόντα και διευρύνει τις εξαγωγές της σε νέες αγορές».

Στην ηγετική θέση της εταιρείας ΔΕΛΤΑ στον κλάδο των γαλακτοκομικών αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Βασίλης Γληνός. Όπως τόνισε, η ΔΕΛΤΑ είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής ελληνικού γάλακτος στην Ελλάδα απορροφώντας το 25% της εγχώριας ελληνικής παραγωγής. «Συνεργαζόμαστε με 1100 Έλληνες παραγωγούς γάλακτος και έχουμε μακροχρόνια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Απασχολούμε 1200 εργαζόμενους στα εργοστάσιά μας. Είμαστε παρόντες καθημερινά σε 30.000 μικρά και μεγάλα σημεία πώλησης καθώς και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας. Παράλληλα, αναπτύσσουμε τις εξαγωγικές μας δραστηριότητες. Είμαστε ήδη παρόντες σε 13 χώρες και σε 4 ηπείρους» ανέφερε ο κ. Γληνός.

Η ΔΕΛΤΑ, σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Άννα Κυδωνάκη, marketing director της εταιρείας είναι νούμερο ένα στο λευκό γάλα, νούμερο ένα στο σοκολατούχο γάλα και νούμερο δύο στο τυποποιημένο γιαούρτι. «Στα μέσα Απριλίου επαναλανσάραμε το φρέσκο γάλα ΔΕΛΤΑ ενώ το νέο ΔΕΛΤΑ διπλοστραγγιστό γιαούρτι λανσαρίστηκε στην ελληνική αγορά στα μέσα Μαΐου. Είμαστε στην πρώτη θέση στο γάλα αλλά στη δεύτερη θέση στο γιαούρτι. Διεκδικούμε δυναμικά τη θέση που μας αναλογεί και μας αξίζει και στο γιαούρτι με μια μοναδική καινοτομία στο στραγγιστό. Το στραγγιστό γιαούρτι είναι η μεγαλύτερη κατηγορία τυποποιημένου γιαουρτιού στην ελληνική αγορά με μια βαρύτητα 63% σε όγκο και 57% σε αξία» ανέφερε η κ. Κυδωνάκη.