«Μικρή» πρόοδο για την επόμενη δόση διαπίστωσε το EuroWorking Group

Περιγράφηκε η ανάγκη για ταχεία ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων.

Την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης των προαπαιτουμένων που συνδέονται με τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, ούτως ώστε να λυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου το ζήτημα του χρέους, επεσήμανε το EuroWorking Group που συνεδρίασε χθες βράδυ στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή, από ελληνικής πλευράς, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, το EuroWorking Group κατέγραψε την έως τώρα «μικρή» πρόοδο στην υλοποίηση των 15 προαπαιτουμένων, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για ταχεία ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ανοίξει στη συνέχεια και πριν το τέλος του χρόνου, η συζήτηση για την εξειδίκευση των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, πάντως, ο ίδιος αξιωματούχος σχολίαζε ότι οι θέσεις των εταίρων της ευρωζώνης δεν είναι ακόμα σαφείς.

Όσον αφορά το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώθηκε ότι θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα του Εurogroup που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα. Η θέση της Επιτροπής και των εταίρων στην ευρωζώνη είναι πως η υπόθεση αυτή δεν βοηθά στη διαπραγμάτευση και δεν φέρνει κανένα σύμμαχο στην Ελλάδα ανέφεραν καλά πληροφορημένοι κύκλοι των Βρυξελλών.

Σχετικά άρθρα