Μικρή βελτίωση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ

Μικρή βελτίωση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ

Οι γιατροί εξετάζουν το ενδεχόμενο δεύτερης επέμβασης στον Γερμανό παγκόσμιο πρωταθλητή της F1, διευκρινίζουν ωστόσο πως δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Μικρή βελτίωση παρατήρησαν σήμερα οι θεράποντες ιατροί του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula1 Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της γαλλικής Γκρενόμπλ μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι πριν από δύο ημέρες στις ελβετικές Άλπεις.

Οι γιατροί δήλωσαν πως μετά την επέμβαση που πραγματοποίησαν για να απομακρύνουν την πίεση από τον εγκέφαλό του, οι εξετάσεις δείχνουν πως «τα πηγαίνει καλύτερα από χθες», ωστόσο χωρίς να έχει διαφύγει εντελώς τον κίνδυνο.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο… αλλά κερδίσαμε λίγο χρόνο. Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες. Η οικογένειά του γνωρίζει πως είναι ευάλωτη η κατάστασή του και μπορεί να συμβεί το ο,τιδήποτε», δήλωσε ο Δρ. Ζαν-Φρανσουά Παγιέν που παρακολουθεί τον «Σούμι».

Διαβάστε ακόμη: Η μεγαλύτερη μάχη του Μίκαελ Σουμάχερ

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τραυματίστηκε σοβαρά την Κυριακή όταν χτύπησε με το κεφάλι -παρότι φορούσε κράνος- πέφτοντας σε καλυμμένο με χιόνι βράχο, με αποτέλεσμα να φτάσει σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Η μάνατζερ του Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ είπε στους δημοσιογράφους πως από την πρόσκρουση το κράνος που φορούσε ο «Σούμι» έσπασε. «Από ό,τι φαίνεται, καθώς έπαιρνε μια στροφή, χτύπησε σε κάποια πέτρα που δεν είχε δει και αυτή τον εκτόξευσε σε ένα βράχο. Αυτό δεν σημαίνει πως κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα, οι μάρτυρες λένε πως δεν έτρεχε», εξήγησε η Κεμ.

Η οικογένεια του έλαβε, σύμφωνα με το ιατρικό τιμ που τον παρακολουθεί, «τη δύσκολη απόφαση» να συναινέσει στην πραγματοποίηση εγχείρισης στον Γερμανό πιλότο της F1.

Οι αρχικές εξετάσεις που πραγματοποίησαν έπειτα οι γιατροί τη νύχτα της Δευτέρας δείχνουν «ελάχιστα βελτιωμένη κατάσταση» και αφήνουν ανοιχτό το «παράθυρο» στη διεξαγωγή μιας δεύτερης επέμβασης.

Οι γιατροί λένε πως είναι αδύνατον να προβλέψουν την πορεία της υγείας του στις επόμενες ημέρες και μήνες.

Διαβάστε ακόμη: Παγκόσμια αγωνία για τον «Σούμι»