Μήνυμα στήριξης από Κομισιόν σε Ελλάδα για τις πυρκαγιές

Μήνυμα στήριξης από Κομισιόν σε Ελλάδα για τις πυρκαγιές
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τον ελληνικό λαό.

Την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με καταστροφικές πυρκαγιές εκφράζει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στο ίνσταγκραμ.

«Εκφράζω την αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ελλάδα, που βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με καταστροφικές πυρκαγιές. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον ελληνικό λαό και αυτούς που παλεύουν με γενναιότητα τις πυρκαγιές στο πεδίο. Η ΕΕ είναι μαζί σας» σημειώνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέβη στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ενημερωθεί για τις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας και ήδη μετράμε πολλούς νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Αρκετά μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα με τις καιρικές συνθήκες και τους δυνατούς ανέμους να επιβαρύνουν την κατάσταση και να καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που ούτως ή άλλως έχουν διασπαστεί αφού τα μέτωπα είναι πολλά.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας και ενημερώνεται για την εξέλιξη των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Ενδεικτικό της δυσκολίας της κατάστασης είναι ότι η Κομισιόν στέλνει επιπλέον βοήθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα σήμερα αναμένονται να φτάσουν στην Ελλάδα πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη του στόλου rescEU από Κροατία, Γερμανία και Σουηδία, ένα ελικόπτερο Blackhawk, 58 πυροσβέστες και εννέα δεξαμενές νερού από την Τσεχία.

Ήδη πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Κύπρο συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη και 56 πυροσβέστες με 10 οχήματα από τη Ρουμανία.