Μήνυση στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ για αθέτηση… υπόσχεσης

Μήνυση στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ για αθέτηση… υπόσχεσης

Παρότι αγόρασε τα σπίτια των γειτόνων του, ο ιδρυτής του Facebook φαίνεται πως δεν μπορεί να βρει πουθενά λίγη γαλήνη.

Ο ιδρυτής του Facabook Μαρκ Ζούκερμπεργκ χρειαζόταν την ησυχία του όταν επέστρεφε μετά από μία κουραστική ημέρα στο σπίτι του. Και είχε υπερβολικά πολλούς και περίεργους γείτονες για να το κάνει αυτό. Έτσι, αποφάσισε πριν μερικούς μήνες να αγοράσει τις τέσσερις επαύλεις που γειτνίαζαν στη δική του, στην περιοχή του Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, καταβάλοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 43 εκατ. δολαρίων για να τις αποκτήσει.

Θα νόμιζε κανείς πως με τον τρόπο αυτό ο «Ζουκ» θα είχε καταφέρει να εξασφαλίσει την ησυχία του. Κι όμως όχι…

Σύμφωνα με την εφημερίδα San Jose Mercury News, ένας προγραμματιστής που είχε «βάλει στο μάτι» μία από τις εκτάσεις που εξαγόρασε ο Ζούκερμπεργκ, κατέθεσε μήνυση εναντίον του για «αθέτηση συμφωνίας», αφού όπως λέει, ο 30χρονος πλέον ιδρυτής του Facebook του είχε υποσχεθεί να τον συστήσει σε άλλους πλούσιους που μπορεί να ήθελαν να αγοράσουν κατοικία.

Ο προγραμματιστής Mircea Voskerician, είχε υποβάλει την πρότασή του για την αγορά μίας εκ των εκτάσεων δίπλα στο σπίτι του Ζούκερμπεργκ, με σκοπό να κτίσει την έπαυλή του εκεί. Ωστόσο, μαθαίνοντας για αυτό ο Ζούκερμπεργκ του έδωσε 1,7 εκατ. δολάρια για να αποσύρει την προσφορά του και να αγοράσει ο ίδιος την έκταση. 

«Ο Ζούκερμπεργκ είπε πως δεν ήθελε κατασκευαστικά έργα δίπλα στο σπίτι του για 14 μήνες και είπε στον Voskerician πως θα του έδινε δουλειά και θα τον σύστηνε σε άλλους εάν εκείνος τον βοηθούσε να διατηρήσει την ιδιωτικότητά του», αναφέρει η μήνυση.

Συνολικά ο ιδρυτής του Facebook πλήρωσε 4,8 εκατ. δολάρια για το σπίτι, την ίδια τιμή που είχε προσφέρει αρχικά και ο  Voskerician. Για να αποκτήσει τα υπόλοιπα σπίτια γύρω από την οικία του κατέβαλε ποσά από 10,5 εκατ. δολάρια ως και 14,5 εκατ. δολάρια.

«Ορίστε ο άνθρωπος που έκτισε την επιχείρησή του στη συνδεσιμότητα και τις σχέσεις. Το μόνο που χρειαζόταν να κάνει ήταν να συστήσει τον πελάτη μου σε κάποιους ανθρώπους, αλλά δεν του έδωσε σημασία», δήλωσε ο δικηγόρος του Voskerician στην Mercury News.

Η υπόσχεση του Ζούκερμπεργκ να συστήσει τον προγραμματιστή σε κόσμο δεν υπάρχει στο τελικό συμβόλαιο, παραδέχεται ο δικηγόρος, Ντέιβιντ Ντρέιπερ. «Ωστόσο, όσοι ήταν παρόντες όταν συναντήθηκαν οι δύο άνδρες, το θυμούνται», συμπληρώνει.

Από την πλευρά του Ζούκερμπεργκ, ο δικηγόρος του δηλώνει πως δεν υπάρχει καμία βάση για τη μήνυση και πως αυτή δεν έχει αξία.

Διαβάστε ακόμη:

Όταν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ βγαίνει για «ψώνια»

O Μαρκ Ζούκερμπεργκ αγόρασε τη γειτονιά του

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κερδίζει 6 εκατ. δολάρια την ημέρα