Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κερδίζει 6 εκατ. δολάρια την ημέρα

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κερδίζει 6 εκατ. δολάρια την ημέρα
Photo:

Ο «μισθός» του ιδρυτή του Facebook φτάνει τα 2,28 δισ. δολάρια το χρόνο. 

Ο CEO του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι στην κορυφή της λίστας των πλέον καλοπληρωμένων CEO για το 2012 με μισθό 2,28 δισ. δολαρίων.  Σύμφωνα με την έκθεση για τους πιο καλοπληρωμένους CEO της Βόρειας Αμερικής που εκπόνησε η GMI, η πληρωμή τους βασίζεται στην αξία των μετοχών που κατέχουν και στα δικαιώματα που ασκούν . O Ζούκερμπεργκ ήταν αυτός που έβγαλε τα περισσότερα στις ΗΠΑ την περασμένη χρονιά, αφού κέρδιζε περισσότερα από 6 εκατ. δολάρια την ημέρα. Ο βασικός μισθός του ήταν 503.205 δολάρια, αλλά τα περισσότερα από τα κέρδη του ήρθαν από τις μετοχές του.

Διαβάστε όλα όσα δεν ξέρατε για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Ο Ρίτσαρντ Κίντερ, CEO και πρόεδρος της εταιρείας ενέργειας Kinder Morgan, είχε μισθό μόλις ένα δολάριο πέρυσι και πήρε μηδενικό μπόνους. Αλλά έβγαλε 1,1 δισ. δολάρια από τις μετοχές του. Οι μισοί από τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους CEO είναι και ιδρυτές των εταιρειών τους, ενώ οι υπόλοιποι είναι διορισμένοι στη θέση.

Στο νο3 είναι ο Γκρέγκορι Μάφει, της Liberty Media, με κέρδη 391 εκατ. δολάρια, ενώ ο Τιμ Κουκ είναι πέμπτος με «μόλις» 140 εκατ. δολάρια έσοδα. O CEO των Starbucks Howard Schultz κερδίζει 117 εκατ. δολάρια.

Facebook: Από 25 likes σε 1 δισ. χρήστες