Μείωση του κύκλου εργασιών για την «Παπουτσάνης» στο πρώτο εξάμηνο

Μείωση του κύκλου εργασιών για την «Παπουτσάνης» στο πρώτο εξάμηνο

Ο κύκλος εργασιών της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ ανήλθε στο ποσό των 7,7 εκατ. ευρώ.

Στο ποσό των 7,7 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ στο πρώτο εξάμηνο 2015, έναντι 9,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014, παρουσιάζοντας μείωση κατά 15,5%. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η μείωση οφείλεται κυρίως στη διακοπή της συνεργασίας με πελάτη της εταιρείας στον τομέα «παραγωγή τρίτων για πελάτες» στο εξωτερικό.

Αφαιρούμενης της ως άνω διακοπείσας συνεργασίας, οι πωλήσεις πρώτου εξαμήνου είναι αυξημένες κατά 17,5% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2014, καλύπτοντας ήδη μεγάλο μέρος της απώλειας, η οποία βαίνει ποσοστιαία μειούμενη σε σχέση με αυτή του πρώτου τριμήνου.

Το μικτό κέρδος κατά τη τρέχουσα περίοδο ανήλθε σε 2,1 εκατ. ευρώ, έναντι 2,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014, παρουσιάζοντας μείωση κατά 9%. Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη 0,2 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 0,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2014, ενώ τα αποτελέσματα μετά φόρων ανήλθαν σε κέρδη 0,1 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 0,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2014. Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών εξόδων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 1,03 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 1,26 εκατ. ευρώ το 2014.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, οι εξαγωγές ανήλθαν σε 2.4 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει ποσοστό 31,2% του συνολικού κύκλου εργασιών. Το 26% περίπου αφορά πωλήσεις επωνύμων προϊόντων ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ στο εσωτερικό και εξωτερικό, το 28% πωλήσεις προς τη ξενοδοχειακή αγορά, και το υπόλοιπο 46% παραγωγές τρίτων και βιομηχανικές πωλήσεις.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία δύο από τα νέα επιχειρηματικά σχέδια (projects) της εταιρείας (επέκταση συμφωνίας με τη Sysco Guest Supply, έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς ξενοδοχειακών καλλυντικών διεθνώς και έναρξη παραγωγής και προώθησης παγκοσμίως μίας νέας σειράς προϊόντων με το όνομα OLIVE CARE), τα οποία εντάσσονται στο συνολικό δυναμικό εξαγωγικό πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «αν και οι συνέπειες από τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών και της επακόλουθης αβεβαιότητας δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί πλήρως, η διοίκηση της εταιρείας έχει αναπτύξει σχέδιο δράσης, προκειμένου να αμβλύνει τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις και σε επίπεδο καθημερινής λειτουργίας και σε εμπορικό επίπεδο κυρίως όσον αφορά την εγχώρια αγορά. Σε κάθε περίπτωση ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της Παπουτσάνης παραμένει η σημαντική δραστηριότητα της στο εξωτερικό, η οποία μάλιστα αναμένεται να αναπτυχθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο και χάρη στην προαναφερθείσα νέα συμφωνία στο χώρο των ξενοδοχειακών, αλλά και χάρη σε νέα υπό ανάπτυξη projects και συμφωνίες που αναμένονται να ολοκληρωθούν κατά την διάρκειά του».