Μήπως το site σας χρειάζεται επανασχεδιασμό;

Μήπως το site σας χρειάζεται επανασχεδιασμό;

Η διαδικτυακή σας «βιτρίνα» είναι το πρόσωπό σας στο Internet. Είναι αποτελεσματικό και σύγχρονο ή κάνει ζημιά στην εικόνα και τις πωλήσεις σας;

Η διαδικτυακή σας «βιτρίνα» είναι το πρόσωπό σας στο Internet. Είναι αποτελεσματικό και σύγχρονο ή κάνει ζημιά στην εικόνα και τις πωλήσεις σας;

Δείτε πόσα από τα παρακάτω ισχύουν στη δική σας περίπτωση και σκεφτείτε μήπως είναι ώρα να σηκώσετε τα μανίκια και να προχωρήσετε στον ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας σας.

Μοιάζει με δεινόσαυρο
Όχι στο μέγεθος, αλλά στο σε ποια εποχή ζει. Με δεδομένες τις εξελίξεις στο στιλ, τη μόδα και την τεχνολογία, ακόμα και ένα site δύο ετών μπορεί να μοιάζει παρωχημένο και βαρετό. Η βιτρίνα σας πρέπει να εκφράζει το σημερινό, πραγματικό σας πρόσωπο.

Δεν φαίνεται σωστά σε όλες τις συσκευές
Χαιρόμαστε που ο καθένας έχει πρόσβαση στη σελίδα μας μέσω desktop, κινητού και tablet, αλλά έχουμε προσέξει πώς ακριβώς μας βλέπει; Όχι, η desktop έκδοση της σελίδας δεν κάνει για mobile συσκευές. Θα πρέπει να φτιάξετε μια ειδική έκδοση για αυτές, ειδικά σήμερα που η ανάγνωση περιεχομένου στις ΗΠΑ γίνεται κυρίως από mobile, τάση που άρχισε ήδη να φαίνεται και στην Ελλάδα.

Είναι δυσνόητο και μπερδεμένο
Είναι τα στοιχεία επικοινωνίας σας άμεσα προσβάσιμα από την πρώτη σελίδα; Μπορεί ο επισκέπτης να καταλάβει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τι σκοπό έχει το site και τι πουλάει; Περιέχει η σελίδα σαφή μηνύματα; Η υποδοχή πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή αν θέλετε να γίνει η σελίδα σας προορισμός.

Το Content Management System δεν σας δίνει δυνατότητες
Πολλές εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων δεν δίνουν τη δυνατότητα στον πελάτη να αλλάζει το περιεχόμενό τους όπως επιθυμεί, αλλά απαιτούν να το κάνουν οι ίδιες – με το αζημίωτο, φυσικά. Κάποιες φορές το CMS είναι διαθέσιμο, αλλά είναι τόσο μπερδεμένο και δυσνόητο που πάλι πρέπει να ζητήσεις βοήθεια. Χρησιμοποιείστε μια απλή πλατφόρμα όπως το WordPress ή απαιτείστε ένα CMS που να μπορείτε να διαχειριστείτε χωρίς συνεχή βοήθεια.

Δεν εμφανίζεστε στα αποτελέσματα αναζήτησης
Υπάρχουν εξειδικευμένα εργαλεία και επαγγελματίες που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση, ενώ μια στρατηγική online marketing βοηθά επίσης.

Δεν έχετε αποτελεσματικά Call To Action
Είναι οι ενέργειες που ο επισκέπτης πρέπει να κάνει προκειμένου να εισάγει πληροφορία στο site σας. Είτε για να επικοινωνήσει, είτε για να ζητήσει πληροφορίες, είτε για να αγοράσει.  Σκεφτείτε πόσες φορές φύγατε από ένα site επειδή οι φόρμες εισαγωγής ήταν δύσχρηστες, δυσνόητες ή ζητούσαν πάρα πολλές πληροφορίες. Κρατήστε το απλό, και τα κλικ του επισκέπτη όσο γίνεται λιγότερα (εκτός αν το site σας στηρίζεται στην ανάγνωση περιεχομένου, οπότε ισχύει το αντίθετο).

Δεν έχετε παρουσία στα social media
Στις μέρες μας όποιος δεν συμμετέχει ενεργά στα social media δεν μπορεί να περιμένει πως θα έχει αποτελεσματική προβολή του προϊόντος του. Εκεί μπορείτε να ποστάρετε πληροφορίες και υλικό από τις δραστηριότητές σας, να γίνετε η «φωνή» του τομέα σας και να περνάτε το μήνυμά σας και, φυσικά, να κατευθύνετε traffic στο site σας.

Οι χρήστες περνούν κατά μέσο όρο μισή ώρα την ημέρα στα social media (ο χρόνος είναι περισσότερος σε νεώτερες ηλικίες) και το 82% των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ επενδύει στην παρουσία του στα social media.

Διαβάστε ακόμη:

Μαθήματα πωλήσεων στα social media από τους ειδικούς

«Μαύρα σύννεφα» πάνω από τις υπηρεσίες cloud;

Πώς να εκμεταλλευτείτε το Facebook στην επιχείρησή σας