«Μυθικά» ποσά σε δημοπρασία για φανέλες των Ζιντάν και ΛεΜπρόν

«Μυθικά» ποσά σε δημοπρασία για φανέλες των Ζιντάν και ΛεΜπρόν
epa07150015 YEARENDER OCTOBER 2018 Los Angeles Lakers forward LeBron James reacts to a made shot against the Portland Trail Blazers in the second half of the NBA basketball game between the Portland Trail Blazers and the Los Angeles Lakers at the Moda Center in Portland, Oregon, USA, 18 October 2018. EPA/STEVE DIPAOLA SHUTTERSTOCK OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μία από τις φανέλες του Ζινεντίν Ζιντάν που είχαν φτιαχτεί για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1998, πουλήθηκε για πάνω από 100.000 δολάρια στο Λος Άντζελες, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Julien’s.

Αν και η φανέλα πιστοποιήθηκε από τη FIFA και την Adidas, ο οίκος δημοπρασιών δεν μπόρεσε να πει εάν τη φορούσε ή όχι ο Γάλλος πλέι μέικερ κατά τη διάρκεια της νίκης με 3-0 της Γαλλίας εναντίον της Βραζιλίας.

Τον Οκτώβριο του 2018 μια παρισινή εταιρεία δημοπρασιών, η Coutau-Bégarie, απέσυρε μια φανέλα που παρουσιάστηκε ως φορεμένη από τον Ζιντάν στον τελικό, λίγες ημέρες μετά την πώληση, λόγω αμφιβολιών για την αυθεντικότητά της.

Το μοντέλο που δημοπρατήθηκε χθες πωλήθηκε για 108.800 δολάρια από τις δημοπρασίες Julien, με την εταιρεία να υπολογίζει πως η αξία του κυμαινόταν μεταξύ 80.000 και 120.000 δολαρίων. Παρόλα ταύτα, δεν ήταν το πιο ακριβό κομμάτι της συλλογής.

Γι’ αυτήν την ημέρα πώλησης, η οποία πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο στο Μπέβερλι Χιλς και διαδικτυακά, η Julien’s Auctions είχε εκτιμήσει μεταξύ 400.000 και 600.000 δολαρίων την αξία μιας πολύ παλιά φανέλας του ΛεΜπρον Τζέιμς, την οποία ο άσος του NBA φορούσε όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πρώτη σελίδα του περιοδικού Sports Illustrated, το 2002.

Επρόκειτο για μια φανέλα την οποία ο «Βασιλιάς» φορούσε όταν ήταν ακόμη στο γυμνάσιο και η οποία τελικώς πωλήθηκε για 512.000 δολάρια.