Μυτιληναίος: Έτσι αντέξαμε μέσα στην κρίση

Μυτιληναίος: Έτσι αντέξαμε μέσα στην κρίση

Για τις δύσκολες ώρες που πέρασε ο όμιλος τα τελευταία χρόνια, για τη «συνταγή» επιτυχίας και την ελληνική οικονομία μίλησε ο επιχειρηματίας. 

Στη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ομίλου Μυτιληναίος μίλησε ο επικεφαλής του Ευάγγελος Μυτιληναίος περιγράφοντας τη πορεία του μέσα στην κρίση.

«Την άνοιξη του 2012 η κατάσταση ήταν πολύ οριακή» σημείωσε και πρόσθεσε: «Η κρίση του 2008 μας βρήκε προετοιμασμένους και από τότε ο όμιλος κράτησε μέσα στην κρίση στηριζόμενος σε κινήσεις όπως η αντιστάθμιση, οι συμφωνίες προπώλησης της παραγωγής για το αλουμίνιο, η εξωστρέφεια της ΜΕΤΚΑ καθώς και το πρόγραμμα μείωσης του κόστους».

Ο κ. Μυτιληναίος περιέγραψε με μελανά χρώματα τις καταστάσεις που βίωσε η εταιρεία δραστηριοποιούμενη στο ελληνικό περιβάλλον τα τελευταία χρόνια και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι, αν δεν συμβεί κάτι δραματικό, το 2014 θα είναι η τελευταία χρονιά της κρίσης.

Η εταιρεία αναμένεται να επαναφέρει το μέρισμα στους μετόχους της από το 2015 για τα επόμενα χρόνια.

«Για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια μπορούμε να πούμε ότι έχουμε δει τα χειρότερα, ωστόσο θα περάσει καιρός μέχρι να δούμε τα καλύτερα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: 

Μυτιληναίος: «Δύσκολο αλλά καλύτερο το 2014»

Μεγάλη αύξηση κερδών για τον όμιλο Μυτιληναίου