Μητσοτάκης από τη Λάρισα: Η κυβέρνηση δαπανά πάνω από 2 δισ. ευρώ για την Πολιτική Προστασία

Μητσοτάκης από τη Λάρισα: Η κυβέρνηση δαπανά πάνω από 2 δισ. ευρώ για την Πολιτική Προστασία
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Κ), ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας (2Α), ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης (Α) και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας (2Α), ξεναγούνται μετά τα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας, στη Λάρισα την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024. Τη Λάρισα επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. όπου παρέστη στα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας και στη συνέχεια θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με αντικείμενο τα μέτρα αποκατάστασης από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε στη Λάρισα το επιχειρησιακό κέντρο Πολιτικής Προστασίας.

Στη Λάρισα βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας, ενώ αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη με αντικείμενο τα μέτρα αποκατάστασης μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσαν οι κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias».

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται κλιμάκιο υπουργών, ενώ τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον κ. Κουρέτα για τη λειτουργία του Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής προστασίας, τον μηχανισμό που αφορά την αντιπυρική προστασία, αλλά και τον έλεγχο της ροής των ποταμών της περιοχής της Θεσσαλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σύσκεψη βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δαπανά πάνω από 2 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των υποδομών της Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, μίλησε για τη σημασία της τεχνολογίας «διότι μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μοντέλα που κάνουν πολύ ακριβείς προβλέψεις για την πορεία του φαινομένου», ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία που έχει η συνεργασία των αρμόδιων φορέων στην προστασία και την πρόληψη.

«Έχουμε κάνει μία πολύ μεγάλη πρόοδο συνολικά στη χώρα στο να συνεργαζόμαστε καλύτερα. Η Πυροσβεστική, που έχει τον πρώτο ρόλο, με τις δασικές υπηρεσίες, με τους δήμους, με τις περιφέρειες και την αστυνομία, κάτω από έναν ενιαίο συντονισμό, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κρίσεις, προτάσσοντας πάντα την προστασία της ανθρωπινής ζωής», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: