Μητσοτάκης: Ας ξεψηφίσει ο Τσίπρας τα μέτρα 5,2 δισ. κι εμείς θα τον στηρίξουμε

Μητσοτάκης: Ας ξεψηφίσει ο Τσίπρας τα μέτρα 5,2 δισ. κι εμείς θα τον στηρίξουμε
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα της Πάτρας, Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί περιοδεία στη Λευκάδα και την Πάτρα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Αν ο Τσίπρας εννοεί αυτά που λέει, πως δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα, ας ξεψηφίσει τα νέα μέτρα».

Πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα να καταργήσει τα μέτρα για την περικοπή των συντάξεων και την μείωσης του αφορολόγητου, που έχουν ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, απεύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει μια τέτοια πρωτοβουλία.

«Αν ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά που λέει, ότι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια, ας ξεψηφίσει ο ίδιος τα νέα μέτρα ύψους 5,2 δισ. ευρώ, τα οποία ψήφισε» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα. «Εμείς θα τον στηρίξουμε σε αυτήν την περίπτωση, διότι εμείς δεν ψηφίσαμε ποτέ αυτά τα μέτρα, μην το ξεχνάμε» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και για τις «γραφικές» όπως ανέφερε προσπάθειες του επιτελείου του πρωθυπουργού να παρουσιάσουν τη Νέα Δημοκρατία και των ίδιο ως εκπρόσωπους της ακροδεξιάς. Όπως μάλιστα ανέφερε, την στιγμή που «ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με την ακροδεξιά, υπήρξε ο μεγάλος “χορηγός” της και συμπορεύθηκε με τη Χρυσή Αυγή, για να ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση».

«Αυτό που ζούμε είναι ένας θίασος του παραλόγου, ένας τραγέλαφος. Το μόνο που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι το πάθος τους και η αγάπη τους για τις καρέκλες της εξουσίας. Έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινωνία. Μόνη λύση οι εκλογές το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα, απάντησε και στις επιθέσεις που δέχεται από την κυβέρνηση έπειτα από δημοσιεύματα που αφορούν επικοινωνία με τον Κωνσταντίνο Φρουζή. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι συναντήθηκε μια φορά, προτού να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος, με το εν λόγω διευθυντικό στέλεχος της Novartis. Με αυτή την αφορμή έκανε λόγο για «παρακρατικές» μεθόδους και προκλητικότατες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης, που οδηγούν σε υποχώρηση του κράτους δικαίου.