Mητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους – Ακάλυπτες επιταγές μοιράζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Mητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους – Ακάλυπτες επιταγές μοιράζει ο ΣΥΡΙΖΑ
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει στο προσυνέδριο της ΝΔ που πραγματοποιείται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λίντο στο Ηράκλειο της Κρήτης, το Σάββατο 16 Απριλίου 2022. Συνεχίζεται σήμερα ο προσυνεδριακός διάλογος στην πορεία προς το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Μαΐου στο Metropolitan Expo. Μετά το προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης και τις προσυνεδριακές συζητήσεις σε Αιγάλεω και Χαλάνδρι, το δεύτερο προσυνέδριο πραγματοποιείται στο Ηράκλειο, παρουσία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Το προσυνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη, το πρώτο μέρος αφορά στη θεματική «Τουρισμός και Ναυτιλία», ενώ το δεύτερο μέρος στον «Πρωτογενή Τομέα Παραγωγής». Παρόντες στο προσυνέδριο είναι οι ηγεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και από το υπουργείο Τουρισμού, υπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε κρίσιμη προτεραιότητα τη συσπείρωση των πολιτών στη βάση της αλήθειας, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «πολιορκεί την κοινή γνώμη με νέα ψέματα»: «Θεωρεί εθνική μια παγκόσμια αναταραχή. Υπόσχεται με νέο νόμο και άρθρο όσα θα ήθελε να ακούσει για να ανακουφιστούν ένας αγρότης, ένας εργαζόμενος. Μοιράζει ξανά ακάλυπτες επιταγές και αναζητά το δικό του κομματικό φιλί της ζωής στην τεχνητή αναπνοή της δημαγωγίας» είπε και προσέθεσε: «Γι’αυτό και στο σύνθημα “το είπαμε, το κάνουμε”, προσθέτω “προσπαθούμε, ακούμε, νοιαζόμαστε και εξηγούμε στους πολίτες”».

Σημείωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους , στο τέλος της τετραετίας και τόνισε: «Οφείλουμε να ερμηνεύουμε τις αλλαγές και να αμυνόμαστε στις συνέπειές της. Είμαστε δίπλα στον καθημερινό πολίτη. Η πρόοδος είναι διαδικασία με περιεχόμενο. Μόνη σταθερά ο άνθρωπος. Μεγεθύνοντας τον δημόσιο πλούτο. Και σε κάθε ατυχία ο πολίτης πρέπει να ξέρει ότι θα βρει την Πολιτεία αρωγό. Αυτά πιστεύουμε, αυτές είναι οι αξίες της μεγάλης φιλελεύθερης ΝΔ. Τα χρώματα των παλιών κομματικών ορίων ξεθωριάζουν. Το σχήμα Αριστερά-Δεξιά μοιάζει να μη χωρά στην εποχή μας. Δίνει τη θέση του στο σχήμα πρόοδος ή οπισθοδρόμηση, αδράνεια ή δημιουργία.

«Εμείς οι νεοδημοκράτες ζούμε μέσα στην κοινωνία, εξελισσόμαστε μαζί της. Δεν έχουμε έτοιμες, ίδιες απαντήσεις. Με ένα τέτοιο στελεχιακό δυναμικό είναι φυσικό να αισιοδοξώ. Στόχος μας η επιστροφή στο δρόμο της ισχυρής Ελλάδος, της ανάπτυξης για όλους».

Επισήμανε ότι η έξοδος από το καθεστώς της αυξημένης εποπτείας τον Αύγουστο θα σημάνει και μεγαλύτερη ευχέρεια εθνικών επιλογών και «η ένταξη της χώρας μας στην επενδυτική βαθμίδα θα δώσει τεράστια επενδυτική ώθηση».

«Κάποτε ένα Βρετανός δημοσιογράφος είχε ρωτήσει τον τότε Βρετανό πρωθυπουργό τι τον δυσκολεύει περισσότερο στη διακυβέρνηση. Πήρε την απάντηση “τα γεγονότα αγαπητέ μου, τα γεγονότα”» ανέφερε ο Κυρ.Μητσοτάκης για να τονίσει:

«Σε κανένα γεγονός δεν επιτρέψαμε να αλλάξει την πορεία μας. Όχι μόνο γιατί τα διαχειριστήκαμε αλλά δημιουργήσαμε αλλά πιο θετικά.

Είμαι σίγουρος ότι ειδικά εδώ στην Κρήτη υπήρξαν συμπολίτες μας που και στην προηγούμενη κάλπη δεν μας στήριξαν. Όταν θα δουν αντικειμενικά τι έχουμε κάνει για τον τόπο, για την Κρήτη, θα πετύχουμε τον στόχο μας και να κάνουμε γαλάζια την Κρήτη. Να αλλάξουμε την Ελλάδα προς το καλύτερο».