Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να διευρύνει τις διμερείς σχέσεις της με τη Ρωσία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις ελληνορωσικες σχέσεις», πρόσθεσε.

«Στην Ελλάδα και στο πρόσωπό μου θα βρείτε πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τους συνομιλητές του στη Μόσχα. Το πρωί, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολοντίν, ο οποίος τόνισε ότι «είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη χώρα με τόσο βαθιές και μακραίωνες σχέσεις με τη Ρωσία, όπως η Ελλάδα». Ο πρόεδρος της ΝΔ, από την πλευρά του, εξήγησε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να διευρύνει τις διμερείς σχέσεις της με τη Ρωσία.

Στη συνέχεια η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και ηγέτη του κυβερνητικού κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ σημειώνεται ότι με βάση το ρωσικό πρωτόκολλο, σε τέτοιου είδους κομματικές συνομιλίες δεν γίνονται δηλώσεις.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ανταλλάσει χειραψία με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, στη Μόσχα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιεί διήμερο ταξίδι στη Ρωσία. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ καθώς και με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Ρωσικής Κυβέρνησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Λαβρόφ

Στη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, συζητήθηκαν οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Αθηνών όπως και διεθνή θέματα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Αναλυτικά συζητήθηκαν η κατάσταση και οι προοπτικές των ρωσο-ελληνικών σχέσεων» αναφέρει η ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι « υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σε σημαντικά διεθνή και περιφερειακά ζητήματα».