Μητσοτάκης: Κίνδυνος χρεοκοπίας έως το Πάσχα

Μητσοτάκης: Κίνδυνος χρεοκοπίας έως το Πάσχα

«Η λίστα των μεταρρυθμίσεων πρέπει να σταλεί το συντομότερο δυνατό».

Το ζήτημα της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας συνεχίζει να αποτελεί το επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Σήμερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, διασταύρωσε τα ξίφη του με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, υποστηρίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας έως το Πάσχα, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να αποστείλει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων το συντομότερο δυνατό. Από την πλευρά του, ο κ. Φίλης απάντησε πως δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε για τους μισθούς, ούτε για τις συντάξεις, ενώ δεν τίθεται ζήτημα πιστωτικού γεγονότος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, σχολίασε πως η αναμονή για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων έχει «παγώσει» την οικονομία, δημιουργώντας μεγάλες ανησυχίες για τον τουρισμό. «Τα λεφτά τελειώνουν έως το Πάσχα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας απάντησε θετικά και κάλεσε την κυβέρνηση να στείλει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει το κείμενο της επέκτασης της δανειακής σύμβασης στη Βουλή, αναφέροντας πως η ΝΔ θα ψήφιζε ένα τέτοιο κείμενο και πως ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τις απώλειες στο εσωτερικό του, γι αυτό και δεν προβαίνει σε μία τέτοια κίνηση.