Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Το πολιτικό σας βιογραφικό γράφεται πάνω στις πλατείες των αγανακτισμένων

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Το πολιτικό σας βιογραφικό γράφεται πάνω στις πλατείες των αγανακτισμένων
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στη σημερινή συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Είχατε την ευκαιρία να χαμηλώσετε τους τόνους αλλά επενδύετε στην ένταση, στην πόλωση και τον ψεύτικο διχασμό. Καταλήγω να πιστεύω ότι είναι το μόνο που ξέρετε και μπορείτε να κάνετε καλά. Είναι μία στρατηγική που έχετε υπηρετήσει με συνέπεια στο παρελθόν, είπε ο πρωθυπουργός.

Σφοδρή επίθεση στο Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον ότι επενδύει στην ένταση, στην πόλωση και τον ψεύτικο διχασμό κατηγορώντας τον ότι το πολιτικό του βιογραφικό άρχισε να γράφεται πάνω στις πλατείες των αγανακτισμένων.

«Είχατε την ευκαιρία να χαμηλώσετε τους τόνους αλλά επενδύετε στην ένταση, στην πόλωση και τον ψεύτικο διχασμό. Καταλήγω να πιστεύω ότι είναι το μόνο που ξέρετε και μπορείτε να κάνετε καλά. Είναι μία στρατηγική που έχετε υπηρετήσει με συνέπεια στο παρελθόν. Είναι η ίδια στρατηγική που σας έφερε στην εξουσία. Το πολιτικό σας βιογραφικό άρχισε να γράφεται και να ενισχύεται στις πλατείες των αγανακτισμένων τους οποίους και χρησιμοποιήσατε για να τροφοδοτήσετε την τυφλή οργή τα πιο αρνητικά αισθήματα στην ελληνική κοινωνία για έρθετε να καβαλήσετε ένα ρεύμα αγανάκτησης και θυμού», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε εκ νέου στις προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ενισχύει τον θεσμό.

Απαντώντας ο πρωθυπουργός για τον αρχηγό της Αστυνομίας είπε «επί δικών σας ημερών ο αρχηγός της Αστυνομίας ήταν παρών στις δικές σας συγκεντρώσεις με τον αρχηγό του λιμενικού. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάτε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για την άμεση διερεύνηση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου ο πρωθυπουργός είπε «δεν δείξατε την ίδια ευαισθησία όταν σπάσατε στο ξύλο και ψεκάσατε τους συνταξιούχους. Το ψάξατε και αυτό το περιστατικό» και πρόσθεσε «λύσαμε το πρόβλημα των Εξαρχείων που εσείς δεν τολμούσατε να ακουμπήσετε, οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων πήγαν στη Νέα Σμύρνη με τους οποίους κάνατε μαζί διαδηλώσεις».

Για την πανδημία

Πυρά εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τον τρόπο με τον οποίο μιλά για την πανδημία, τονίζοντας πως «όσο ισχυρίζεστε ότι απέτυχε τόσο θα λέω ότι είστε ψεύτης». Τόνισε πως όπου υπάρχει επαναλαμβανόμενος συγχρωτισμός αυτό νομοτελειακά οδηγεί στην αύξηση μεταδοτικότητας. Είναι διπλά, τριπλά  και πενταπλά επικίνδυνο

Κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί πάνω στο δίλημμα προστασίας της ανθρώπινης ζωής ή ενεργό παρότρυνση στις διαδηλώσεις. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπας για προσπάθεια απαξίωσης της κυβέρνησης , τονίζοντας ότι «θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας» και κατέληξε λέγοντας πως το δηλητήριο που στάζετε είναι πολιτικά ανεπίτρεπτο.

Για τον Κουφοντίνα

Κανένας καταδικασμένος τρομοκράτης δεν έχει τη δυνατότητα να διαλέξει τη φυλακή της προτίμησής του, είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να κρατηθεί στη ζωή ο ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Κάλεσε δε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει τι ζητάει από την κυβέρνηση «Μας ζητάτε τι ακριβώς; Να τηρήσουμε το κράτος δικαίου και της δικαιοσύνης και να κάνουμε ότι μπορούμε να κρατήσουμε αυτόν τον άνθρωπο ζωντανό, Τα ανάποδα όμως μας είπατε με την ανάρτησή σας», είπε και συνέχισε : «Σας ζήτησα να αποκηρύξετε το σύνθημα «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», επιλέξατε να μην απαντήσετε και να κάνετε μία ιστορική αναδρομή στην αριστερά από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο και σε πρόσωπα που η παράταξή μας τιμά, ακριβώς αυτήν την παράδοση της Αριστεράς εσείς δεν την υπηρετείτε.

Κατέληξε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «ήσασταν κατώτερος των περιστάσεων ως πρωθυπουργός, είσαστε κατώτερος των περιστάσεων ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».