Μητσοτάκης στο CNBC: Χωρίς πραγματική ηγεσία, δεν υπάρχει λύση για το προσφυγικό

Μητσοτάκης στο CNBC: Χωρίς πραγματική ηγεσία, δεν υπάρχει λύση για το προσφυγικό
O νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης , κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους για την νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016. Με καταμετρημένο το 70% των ψήφων ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 51% έναντι 49% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Αμφιβολίες για το αν μπορούν να υλοποιηθούν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνέντευξη στο δίκτυο CNBC παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτής, έκανε λόγο για «δυο παράλληλες κρίσεις στο οικονομικό και ανθρωπιστικό πεδίο» τις οποίες αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ενώ δεν δίστασε να εκφράσει τις αμφιβολίες του για το αν και κατά πόσο μπορούν να υλοποιηθούν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας: «στο οικονομικό μέτωπο, η Ελλάδα δυσκολεύεται να φέρει εις πέρας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ανήμπορη να επαναφέρει την ελληνική οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε: «αν δε βρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τη συνεργασία της Τουρκίας, η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη για τη χώρα. Έχουμε φτάσει στο σημείο που δεν μπορούμε να δεχτούμε επιπλέον ροές» και κατέληξε:

«Αυτό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και δεν μπορεί να επιλυθεί από την Ελλάδα μονομερώς. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, οι δεσμεύσεις για επανατοποθέτηση προσφύγων εκτός Ελλάδος δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και άρα αν δεν υπάρξει πραγματική ηγεσία από τις ευρωπαϊκές χώρες, δεν θα μπορέσουμε να έχουμε μια βιώσιμη λύση».