Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ): Μαθήματα ηγεσίας σε fast forward

Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ): Μαθήματα ηγεσίας σε fast forward
Ο πρόεδρος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ μιλάει στην συνέντευξη Τύπου για τα δύο χρόνια λειτουργίας του Cosmote History, στο Μαρούσι, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα μηνύματα στο τελευταίο conference call επί των ημερών του πριν παραδώσει σκυτάλη στον Κώστα Νεμπή.

Ο Μιχάλης Τσαμάζ, ο μακροβιότερος πρόεδρος του ΟΤΕ, έκλεισε με το μήνυμά του στο conference call για την ενημέρωση των αναλυτών μια πορεία 14 ετών στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. και CEO έχοντας ηγηθεί σε τρεις κρίσιμες φάσεις ανάπτυξης του ομίλου, από την επένδυση στους ανθρώπους και την εμπειρία του πελάτη, στην ψηφιοποίηση και τέλος στην ανάπτυξη υποδομών οπτικής ίνας και δικτύου 5G.

Παραδίδει σκυτάλη στον Κώστα Νεμπή από τον ερχόμενο Ιούνιο και με την ευκαιρία της 54ης ενημέρωσης των αναλυτών για τις οικονομικές επιδόσεις του οργανισμού προέβη σε απολογισμό. Αναφέρθηκε στις διακριτές φάσεις από τις οποίες πέρασε ο ΟΤΕ στη διάρκεια της θητείας του φτάνοντας σήμερα να αποτελεί μία από τις κορυφαίες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στην Ευρώπη, με κύκλο εργασιών το 2023 στα 3,469 δισ. ευρώ και προσαρμοσμένο EBITDA 1,342 δισ. ευρώ και με κατανεμημένα κέρδη στους μετόχους 531,7 εκατ. ευρώ. Η τάση συνεχίζεται στο α’ τρίμηνο με ανάπτυξη εσόδων 9,2% στα 877,6 εκατ. ευρώ λόγω κυρίως των ισχυρών επιδόσεων στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσαμάζ ενώπιον των αναλυτών τα πρώτα πέντε χρόνια μπήκαν τα θεμέλια, με τις μεγάλες επενδύσεις σε υποδομές, σε τεχνολογία, στους ανθρώπους και στην εμπειρία του πελάτη παράλληλα με την ενοποίηση των εμπορικών σημάτων και την οικονομική εξυγίανση του ομίλου. Ακολούθησε η φάση της ψηφιοποίησης όπου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον εκσυγχρονισμό του οργανισμού και τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε η φάση της ανάπτυξης οπτικής ίνας στο σπίτι (FTTH) και 5G καθώς και η ανάπτυξη νέων υπηρεσιών π.χ. financial, food delivery κ.α..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρα από τις επιδόσεις ανά τομέα, ενδιαφέρον είχαν οι επισημάνσεις του επικεφαλής του ΟΤΕ για τον ανταγωνισμό. Όπως ανέφερε, “επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία” σημειώνοντας ότι οι ανταγωνιστές όλα αυτά τα χρόνια εστίασαν στις τιμές και όχι στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη. Εξήγησε ότι ακόμη και αν έχεις καλύτερες τιμές, αυτό που μετράει είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη και σημείωσε με νόημα για τους ανταγωνιστές ότι “έχουν πάρει το μάθημα και ελπίζω να γίνουν πιο έξυπνοι”.

Εν κατακλείδι, από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όταν ανέλαβε το τιμόνι του ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ ήρθε αντιμέτωπος με πολλαπλές κρίσεις αλλά αποδείχθηκε επιτυχημένος ηγέτης και όπως σημειώνει, παραδίδει τον όμιλο σε εξαιρετική κατάσταση. Για τον ίδιο το μάνατζμεντ είναι κοινή λογική. Όπως είπε στο Φόρουμ των Δελφών η “συνταγή της επιτυχίας” είναι συνδυασμός του να έχεις όραμα, στόχους, επιμονή, να μην απογοητεύεσαι από αποτυχίες, να έχεις ενσυναίσθηση, ειλικρίνεια και να χτίζεις εμπιστοσύνη. Πρέπει να μπαίνεις στη θέση του άλλου και είναι σημαντικό να φέρεσαι στο συνεργάτη όπως θέλεις να σου φέρονται…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: