MNI: Προς δόσεις με το σταγονόμετρο με απόφαση του Eurogroup

MNI: Προς δόσεις με το σταγονόμετρο με απόφαση του Eurogroup
epa05296516 (L-R) German Finance Minister Wolfgang Schaeuble is welcomed by the President of the Eurogroup, Dutch Finance Jeroen Dijsselbloem (C) and Belgian Finance Minister Johan Van Overtveldt (R) during the start of an Eurogroup Finance ministers meeting in Brussels, Belgium, 09 May 2016. Eurozone's ministers will discuss a deal to unblock a 5 billion Euro aid package to Greece. EPA/OLIVIER HOSLET

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο, η δόση των 5,7 δισ. ευρώ θα «σπάσει» σε υποδόσεις.

Για τεχνικές δυσκολίες οι οποίες ενδεχομένως θα λυθούν στο EuroWorking Group της Πέμπτης κάνει λόγο το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΝΙ, αναφερόμενο στο σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, αυτήν την ώρα συζητείται το κοινό ανακοινωθέν για την Ελλάδα που θα περιλαμβάνει τα επόμενα βήματα για τις διαπραγματεύσεις και θα συνδέει την εφαρμογή των επόμενων βημάτων με την εκταμίευση των δόσεων.

Στην ουσία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διαφαίνεται πως το χρηματοδοτικό πακέτο προς την Ελλάδα ύψους 5,7 δισ. ευρώ, θα «σπάσει» σε υποδόσεις.

Επιπλέον το πρακτορείο ΜΝΙ αναφέρει ότι μέρος της πρότασης για τον μηχανισμό “κόφτη” ήταν γραμμένο στα ελληνικά και γι’ αυτόν τον λόγο θα γίνει νέο EuroWorking Group την Πέμπτη για να αποσαφηνιστεί περισσότερο.

Σύμφωνα, πάντως, με το πρακτορείο Reuters, το ΔΝΤ δεν δίνει το πράσινο φως  για την εκταμίευση χωρίς τα προληπτικά μέτρα.