Το Modern Family συναντά την Apple

Το Modern Family συναντά την Apple

Το επόμενο επεισόδιο της διάσημης σειράς γυρίστηκε αποκλειστικά με τις κάμερες των iPhone 6 και iPad Air 2.

Οι τηλεθεατές της βραβευμένης με Emmy σειράς «Modern Family» στο ABC, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα επεισόδιο την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το The Verge, όλες οι σκηνές του επεισοδίου της 25ης Φεβρουαρίου γυρίστηκαν αποκλειστικά με τις κάμερες των iPhone 6 και  iPad Air 2, ενώ το ίδιο το επεισόδιο θα προβληθεί μέσα από την οθόνη ενός MacBook.

Το σενάριο του «Connection Lost», όπως είναι ο τίτλος του νέου επεισοδίου, θέλει την Claire Dunphy να προσπαθεί μέσω των εφαρμογών του MacBook να προσπαθεί να εντοπίσει την κόρη της Haley. Ο σκηνοθέτης Steve Levitan αναφέρει πως η ιδέα για το συγκεκριμένο επεισόδιο προέκυψε από την προσωπική του εμπειρία με τα παιδιά του.

«Έχω δύο κόρες στο κολέγιο και μιλάμε πολύ μέσω του FaceTime», δήλωσε ο Levitan. Η ιδέα γεννήθηκε όταν μια μέρα που δούλευε μπροστά από την οθόνη του, εμφανίστηκε ταυτόχρονα ένα video chat που είχε στείλει η κόρη του. «Συνειδητοποίησα βλέποντας εκείνη την οθόνη πως μπορούσα να πει τόσα πολλά για τη ζωή μου. Από εκεί μου ήρθε η ιδέα».

Οι εφαρμογές που εμφανίζονται στο επεισόδιο δεν περιορίζονται σε εφαρμογές chat όπως το FaceTime και το Messages, αλλά περιλαμβάνει ένα πλήθος αναφορών, από το Reminders μέχρι το πιο πρόσφατο iPhoto. Η Apple, μάλιστα, φαίνεται πως βοήθησε στα γυρίσματα του επεισοδίου, προσφέροντας τα iPhones, iPads και MacBook Pros για την ολοκλήρωσή του.

Η παραγωγή του επεισοδίου διήρκησε αρκετό καιρό, από την περίοδο που το OS X Yosemite βρισκόταν ακόμα σε φάση beta. Πέρα από μερικές ελευθερίες των δημιουργών του επεισοδίου, όπως το ότι το FaceTime εμφανίζεται με δυνατότητα ταυτόχρονων πολλαπλών κλήσεων ή μερικές αισθητικές παρεμβάσεις στις διαφάνειες του Yosemite, το περιβάλλον μοιάζει «αρκετά προσφιλές», σύμφωνα με το The Verge.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα επεισόδιο του Modern Family ασχολείται με τις εφαρμογές της Apple. Σ΄ ένα από τα πρώτα επεισόδια της σειράς, η Claire προσπαθούσε να εντοπίσει τον Phil μέσω ενός iPad.