Most Admired Companies in Greece: Ξεκινάει η πρώτη φάση της έρευνας για το 2022

Most Admired Companies in Greece: Ξεκινάει η πρώτη φάση της έρευνας για το 2022
Το FortuneGreece σε συνεργασία με την KPMG αναδεικνύουν τους μεγάλους πρωταγωνιστές της εταιρικής υπευθυνότητας.

Ο κορυφαίος θεσμός για την εταιρική φήμη έρχεται να επιβραβεύσει οργανισμούς που δρουν με σκοπό, καινοτομία, ευελιξία, εξωστρέφεια και εταιρική υπευθυνότητα, για 8η συνεχή χρονιά.

Στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και της πανδημίας, με την γεωπολιτική να κατακερματίζεται και να οδηγεί σε μεγαλύτερη αβεβαιότητα τις επιχειρήσεις, η έρευνα αποκτά εξαιρετικά κρίσιμη σημασία. Ο πλανήτης δοκιμάζεται από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των τελευταίων 100 χρόνων, και οι εταιρείες καλούνται να αποδείξουν έμπρακτα τις αντοχές και τον λόγο της ύπαρξής τους. Να αναδείξουν ποιες είναι οι πραγματικές τους αξίες!

Η ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων με ισχυρό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα, η ευελιξία, η ενσυναίσθηση, η εξωστρέφεια και η καινοτομία, θα αναδείξουν τις επιχειρήσεις εκείνες που είναι ικανές να προσαρμόζονται, επιταχύνοντας τις πρωτοβουλίες που επηρεάζουν την ευημερία της κοινωνίας. Τις επιχειρήσεις που θα βγουν ενισχυμένες στη συνείδηση των πολιτών ως αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις!

Η έρευνα αναδεικνύει κάθε χρόνο τις 20 «Πιο Αξιοθαύμαστες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα» και η αξιολόγηση των εταιρειών γίνεται με βάση την εταιρική τους φήμη, και γνώμονα τα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια που εγκαθίδρυσε η αμερικανική έκδοση του Fortune. Η αρχική λίστα αποτελείται φέτος από 380 εταιρείες, των οποίων ο ετήσιος τζίρος κυμαίνεται άνω των 50 εκατ. ευρώ για το 2020 και είναι κερδοφόρες. Τα εννέα κριτήρια στα οποία βασίζεται η τελική κατάταξη είναι τα εξής:

  • Καινοτομία
  • Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού
  • Αξιοποίηση Πόρων και Εταιρικών Παγίων
  • Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
  • Ποιότητα της Διοικητικής Ομάδας
  • Οικονομική Επίδοση
  • Μακροπρόθεσμη Επενδυτική Αξία
  • Ποιότητα Προσφερομένων Προϊόντων ή Υπηρεσιών
  • Εξωστρέφεια / Ανταγωνιστικά Πλεονεκτήματα.

Η Α’ φάση της έρευνας ξεκινάει στις 15/4 και ολοκληρώνεται στις 29/04. Σε αυτή, όλοι οι eligible voters (πάνω από 2.000 στελέχη) έχουν λάβει ένα προσωπικό link για να ψηφίσουν αρχικά για τον κλάδο τους, αναλυτικά στα 9 κριτήρια της έρευνας (ο καθένας έχει στη διάθεση του 5 ψήφους ανά κριτήριο, ενώ είναι απαραίτητες τουλάχιστον 3 επιλογές).  Οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμες και απολύτως εμπιστευτικές, ενώ τα αποτελέσματα αφορούν αποκλειστικά σε εταιρείες και όχι σε πρόσωπα.

Στην έρευνα λαμβάνουν μέρος κορυφαία στελέχη (CEOs, CFOs, COOs, Γενικοί Διευθυντές, Marketing Managers, Εμπορικοί Διευθυντές, HR Directors) των 380 εταιρειών που έχουν επιλεχθεί, για να προκύψουν, με σειρά κατάταξης, οι Most Admired Companies.

Τα στελέχη καλούνται να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο που θα λάβουν από την KPMG, βαθμολογώντας τις εταιρείες του κλάδου τους με γνώμονα τα εννέα κριτήρια του Fortune και, στη συνέχεια, σε δεύτερη ψηφοφορία, θα αναδείξουν, ανεξαρτήτως κλάδου, τις 20 Πιο Αξιοθαύμαστες Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Η Β’ φάση της έρευνας θα ανακοινωθεί με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ώστε με νέα ψηφοφορία να  αναδειχθούν οι εταιρείες στις 20 πρώτες θέσεις.
Δείτε την περσινή έρευνα ΕΔΩ