Μost Admired Companies in Greece 2021

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • Επιμέλεια: Τάσος Ζάχος, Αναστασία Παρετζόγλου, Βασίλης Σαμούρκας
  • Επεξεργασία & Στατιστική Ανάλυση: KPMG
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Για την κατάρτιση της λίστας πραγματοποιήθηκε έρευνα σε συνεργασία µε τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συµβουλευτικών υπηρεσιών KPMG. Για την υλοποίηση της πρώτης φάσης επιλέχθηκαν 387 εταιρείες, ο ετήσιος τζίρος (2019) των οποίων ήταν άνω των 50 εκατ. ευρώ και οι οποίες ομαδοποιήθηκαν ανά κλάδο αγοράς (συνολικά 9 κλάδοι).

Πάνω από 1.700 κορυφαία στελέχη των εταιρειών (CEOs, CFOs, COOs, γενικοί διευθυντές, marketing managers, εμπορικοί διευθυντές, HR directors, sales directors και corporate communication managers) συμμετείχαν στην έρευνα, επιλέγοντας τις καλύτερες εταιρείες του κλάδου τους µε γνώµονα τα εννέα κριτήρια του Fortune (Καινοτοµία, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναµικού, Διαχείριση Εταιρικών Πόρων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Χαρακτηριστικά – Ποιότητα Διοίκησης, Οικονοµική Ευρωστία, Μακροπρόθεσµη Επενδυτική Αξία, Ποιότητα Προσφερόµενων Προϊόντων και Υπηρεσιών, Εξωστρέφεια/Ανταγωνιστικότητα).

Το 20% των «top scorers» από κάθε κλάδο και το 50% των εταιρειών που πέρυσι είχαν ανακηρυχθεί ως οι πρώτες ανά κλάδο δημιούργησαν την τελική βάση των εταιρειών για τη β’ φάση της έρευνας.

Στη συνέχεια καταρτίστηκε λίστα µε τις εταιρείες αυτές και κλήθηκαν εκ νέου τα στελέχη των 387 εταιρειών να επιλέξουν το Top 20 των καλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα, λαµβάνοντας πάντα υπόψη τα εννέα κριτήρια. Μετά την επεξεργασία των αποτελεσµάτων της β’ φάσης, προέκυψε η λίστα Most Admired Companies 2021.

*Δείτε στατιστικά στοιχεία για την έρευνα ΕΔΩ.

Οι κορυφαίοι πρωταγωνιστές της μεγαλύτερης έρευνας για την εταιρική φήμη στην Ελλάδα στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας. 

H έρευνα καταρτίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Fortune και την KPMG το 2015. Στα χρόνια που ακολούθησαν καθιερώθηκε ως κορυφαίος θεσμός για το ελληνικό επιχειρείν, επιβραβεύοντας εταιρείες που δρουν με καινοτομία, ευελιξία, εξωστρέφεια και εταιρική υπευθυνότητα. Όταν το 2020 ενέσκηψε η πανδημία, η έρευνα απέκτησε ακόμη πιο κρίσιμη σημασία. Ο πλανήτης δοκιμάζεται από τη μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων 100 χρόνων και οι εταιρείες καλούνται να αποδείξουν έμπρακτα τον λόγο της ύπαρξής τους, με γενναιοδωρία, δικαιοσύνη και ενσυναίσθηση.

*Η λίστα δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα

** Δείτε όλα όσα έγιναν στο Most Admired Companies Exclusive Event

Μost Admired Companies

[#] COMPANY SECTOR
1 ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ INDUSTRY
2 ΟΤΕ ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ TECHNOLOGY
3 CHIPITA FOOD & DRINK
4 PFIZER ΕΛΛΑΣ PHARMACEUTICALS
5 AEGEAN AIRLINES SERVICES
6 ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ RETAIL
7 ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INDUSTRY
8 COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ FOOD & DRINK
9 ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS RETAIL
10 ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ INDUSTRY
11 ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ «ΒΙΚΟΣ» FOOD & DRINK
12 ΤΙΤΑΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ INDUSTRY
13 ΚΟΡΡΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ COMMERCE
14 ABBVIE ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ PHARMACEUTICALS
15 ISQUARE TECHNOLOGY
16 ADIDAS HELLAS COMMERCE
17 MONDELEZ ΕΛΛΑΣ FOOD & DRINK
18 ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ COMMERCE
19 EUROBANK BANKING
20 ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ FOOD & DRINK