Most Powerful Women 2020: Η CEO της Uni-pharma & InterMed Ιουλία Τσέτη στο εξώφυλλο του νέου Fortune

Most Powerful Women 2020: Η CEO της Uni-pharma & InterMed Ιουλία Τσέτη στο εξώφυλλο του νέου Fortune

Φέτος συµπληρώνονται δέκα χρόνια από τότε που η Ιουλία Τσέτη ανέλαβε τα ηνία του οµίλου OΦΕΤΚαι τον απογείωσε. Είναι µια γυναίκα ευαίσθητη,  τολµηρή και θυελλώδης, που δύσκολα «περιγράφεται». Με απίστευτο drive, µεγάλη ευαισθησία για τον τόπο της, τη νέα γενιά, τις θέσεις εργασίας, την ηθική που πρέπει να πρυτανεύει στο επιχειρείν, εάν θέλουµε να µιλάµε µε όρους βιώσιµης ανάπτυξης και δικαιοσύνης.

Διασχίζοντας την Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς, το µάτι σου πέφτει στο υπερσύγχρονο γυάλινο κτίριο µε την επιγραφή Uni-pharma. Πρόκειται για το παλαιό ιστορικό εργοστάσιο του οµίλου ΟΦΕΤ, η ανακαίνιση του οποίου ολοκληρώνεται φέτος, και ενώ ήδη από το 2015 λειτουργεί το νέο εργοστάσιο Uni-pharma 2. Ιθύνων νους πίσω από τη θεαµατική ανάπτυξη του οµίλου τα τελευταία 10 χρόνια είναι η Ιουλία Τσέτη. Μια γυναίκα ευαίσθητη, τολµηρή και θυελλώδης, που δύσκολα «περιγράφεται».

Για τη διευθύνουσα σύµβουλο του Οµίλου Φαρµακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, που απαρτίζεται από τη Uni-pharma, την InterMed, τη Pharmabelle στην Κύπρο και τη νεοσύστατη UniHerbo, εταιρεία εκχύλισης φαρµακευτικών φυτών, δεν υπάρχει η έννοια «καλό για ελληνικό», ούτε υπάρχει «ελληνικό φάρµακο». Υπάρχει φάρµακο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Στην απόφασή της να προχωρήσει σε επενδύσεις άνω των 80 εκατ. ευρώ, µεσούσης της κρίσης, δηµιουργώντας µια πλήρως αυτοµατοποιηµένη, σύγχρονη φαρµακοβιοµηχανία, εναρµονισµένη αυστηρά µε τα ευρωπαϊκά πρότυπα στον τοµέα της παραγωγής, έπαιξαν τεράστιο ρόλο η αγάπη της για την Ελλάδα και το πείσµα της να συγκριθεί ευθέως µε τους Ευρωπαίους εταίρους. «Θεώρησα υποχρέωσή µου να προχωρήσουµε σε επενδύσεις, ανακαινίζοντας εξ ολοκλήρου τις µονάδες µας, για να είναι συµβατές µε τις σύγχρονες απαιτήσεις» είναι η απάντησή της. Τη δεκαετία 2010 – 2020 προχώρησε δυναµικά στη δηµιουργία του νέου βιοκλιµατικού εργοστασίου Uni-pharma 2 και στην ανακαίνιση του Uni-pharma 1, του πρώτου ιστορικού εργοστασίου. Στην InterMed, παράλληλα, προστέθηκαν νέες µονάδες υποστήριξης φαρµακοτεχνικών µορφών και προϊόντων υγείας, µε στόχο τον εκσυγχρονισµό τους. Την Ιουλία Τσέτη, όµως, τίποτε δεν την σταµατά. Τα δερµοκαλλυντικά Eva Belle είναι µια φυσική συνέχεια της πετυχηµένης σειράς των Εva, που είχε ξεκινήσει ο πατέρας της και έπεται… Uniherbo!

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη της Ιουλίας Τσέτη στη Βrand Manager του Fortune Greece Αναστασία Παρετζόγλου στο τεύχος που κυκλοφορεί την Τρίτη 10 Μαρτίου στα περίπτερα.