Μουντιάλ 2018: Αρχίζει το ματς – Όλα τα βλέμματα στη Ρωσία

Μουντιάλ 2018: Αρχίζει το ματς – Όλα τα βλέμματα στη Ρωσία

Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό πάρτι του πλανήτη ξεκινά στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η αυλαία του Μουντιάλ ανοίγει στη Μόσχα, με τη διοργανώτρια Ρωσία να υποδέχεται την Σαουδική Αραβία (18:00 ΕΡΤ1).

Η τελετή έναρξης θα είναι μικρή σε διάρκεια, μόλις μισή ώρα… θα ξεκινήσει στις 17:30 και θα έχει ως πρωταγωνιστές τον Βρετανό τραγουδιστή Ρόμπι Γουίλιαμς με την Ρωσίδα σοπράνο Αΐντα Γκαριφούλινα, ενώ στο πλευρό τους θα είναι και ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ρονάλντο ο οποίος δεν αποκλείεται να πάρει το μικρόφωνο.

«Καλωσορίζω τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και τους φιλάθλους απ’ όλο τον πλανήτη. Ελπίζω ότι όλοι μαζί θα χαρούμε σπουδαίους αγώνες και όλοι όσοι έρθουν στη Ρωσία θα αντιληφθούν τη ξεχωριστή κουλτούρα μας, τη μοναδική ιστορία μας, μαζί με τους φιλόξενους, ειλικρινείς και φιλικούς συμπατριώτες μου», είπε μεταξύ άλλων στο τηλεοπτικό του μήνυμα λίγο πριν την σέντρα του Μουντιάλ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν .

Ο «τσάρος» θα απευθύνει έναν ακόμη χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης (θα αναφερθούμε παρακάτω) δίνοντας για μια ακόμη φορά το στίγμα της διοργάνωσης, που αποτελεί για τον ίδιο ένα από τα πιο μεγάλα στοιχήματα της διακυβέρνησης του…

Ο Πούτιν θέλει να αποδείξει σε όλο τον κόσμο ότι η Ρωσία μπορεί να φέρει εις πέρας τέτοιες «ειδικές αποστολές», ότι η πατρίδα του είναι μια φιλόξενη αλλά και ασφαλής χώρα και γενικά να παρουσιάσει μια διαφορετική εικόνα απ’ αυτή που υπάρχει στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης.

Όσο για τα φαβορί..είναι σε όλους γνωστά. Η Βραζιλία του Νεϊμάρ και του Μαρσέλο ξεχειλίζει από ταλέντο, οι νεαροί Γάλλοι αναζητούν διακαώς μια διάκριση και ο Μέσι θέλει να οδηγήσει την Αργεντινή στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου και να γράψει ιστορία. Κανείς δεν μπορεί βέβαια να μην υπολογίζει τους Ισπανούς και φυσικά την κάτοχο του τροπαίου Γερμανία.

Από σήμερα λοιπόον το βράδυ μέχρι και την 15η Ιουλίου οπότε και θα πέσει η αυλαία του 21ου Μουντιάλ αναμένουμε ένα μήνα γεμάτο ποδοσφαιρικό θέαμα και συγκινήσεις που μόνο ένα Μουντιάλ μπορεί να προσφέρει.