Moving Silence 2014: Επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα το βωβό σινεμά

Moving Silence 2014: Επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα το βωβό σινεμά

Ο ήχος και η ποιητικότητα των βωβών κινούμενων εικόνων του σήμερα αποδεικνύουν τη δύναμη τους. 

Μια παραγωγή του Goethe-Institut Athen και της πλατφόρμας Moving Silence (Βερολίνο) σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Exile Room (Αθήνα) και με τη συμμετοχή δυο διακεκριμένων διεθνών φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους από το Βερολίνο, του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους interfilm Berlin και του Zebra Poetry Film Festival.

Η πλατφόρμα κινηματογραφιστών και μουσικών Moving Silence ιδρύθηκε το 2009 στο Βερολίνο από τον μουσικό Marco Brosolo και τον κινηματογραφιστή Matthias Fritsch με σκοπό να συνδέσει τις ρίζες του κινηματογράφου με σύγχρονη αισθητική και νέες τεχνολογίες, αλλά και να δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο καλλιτεχνών.

Στη φετινή διοργάνωση των cinema concerts Moving Silence, που επιμελείται ο Matthias Fritsch, Έλληνες μουσικοί και sound artists συνοδεύουν ζωντανά ένα διεθνές πρόγραμμα σύγχρονων βωβών ταινιών που προέρχεται από τα δυο βερολινέζικα φεστιβάλ. Ο Heinz Herrmanns, Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους interfilm, παρουσιάζει πειραματικά ντοκιμαντέρ, ο Thomas Zandegiacomo Del Bel, Διευθυντής Προγράμματος του Zebra Poetry Film Festival, ταινίες που βασίζονται σε ποιήματα. Το μουσικό σκέλος των Cinema Concerts, πάντα μια έκπληξη, επιμελείται η μουσικός και παραγωγός Αναστασία Χρυσανθακοπούλου (natrYX), μέλος της πλατφόρμας moving silence από το 2009.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα:

«Κλασικισμός και Ευρώπη»: Εκθέσεις σε Ελλάδα, Ιταλία και ΗΠΑ

Τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεάτρου Τέχνης αναλαμβάνει η Μαριάννα Κάλμπαρη

Τέχνη γένους θηλυκού στο Ίδρυμα Θεοχαράκη