«Μπλοκ» των ΗΠΑ σε προεκλογική απάτη μέσω τεχνητής νοημοσύνης που μιμήθηκε τον Μπάιντεν

«Μπλοκ» των ΗΠΑ σε προεκλογική απάτη μέσω τεχνητής νοημοσύνης που μιμήθηκε τον Μπάιντεν
US President Joe Biden speaks about the American prisoners in Venezuela before departing from Milwaukee Mitchell International Airport in Milwaukee, Wisconsin, on December 20, 2023, as he returns to the White House. The United States and Venezuela reached a deal Wednesday to swap 10 American prisoners for an ally of President Nicolas Maduro, as Washington eases pressure on the leftist Caracas government while it pushes for progress on democracy. (Photo by Mandel NGAN / AFP) Photo: AFP
Για να αποθαρρύνουν τους πολίτες να ψηφίσουν στις προκριματικές εκλογές του Νιου Χαμπσάιρ.

Οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν την Τρίτη εντολές παύσης και απαγόρευσης κατά δύο εταιρειών του Τέξας, οι οποίες πιστεύουν ότι συνδέονταν με ρομποτικά τηλεφωνήματα που χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη για να μιμηθούν τη φωνή του Τζο Μπάιντεν και να αποθαρρύνουν τους πολίτες να ψηφίσουν στις προκριματικές εκλογές του Νιου Χαμπσάιρ που διεξήχθησαν τον περασμένο μήνα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν τις κλήσεις ως την πιο σαφή και ενδεχομένως την πρώτη γνωστή προσπάθεια χρήσης τεχνητής νοημοσύνης για την παρέμβαση σε εκλογές στις ΗΠΑ.

Ο γενικός εισαγγελέας του Νιου Χάμσαϊρ, Τζον Φορμέλα, δήλωσε ότι οι ερευνητές έχουν ταυτοποιήσει την πηγή των κλήσεων ως Life Corporation και ανέφερε ότι μεταδόθηκαν από μια εταιρεία που ονομάζεται Lingo Telecom.

Το Νιου Χαμπσάιρ εξέδωσε εντολές παύσης και απαγόρευσης και στις δύο εταιρείες, ενώ η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών εξέδωσε επιστολή παύσης και απαγόρευσης στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών, δήλωσε o Φορμέλα.

Σε ανακοίνωσή της, η FCC δήλωσε ότι προσπαθεί να σταματήσει «τη συμπεριφορά που παραβιάζει τους νόμους περί καταστολής των ψηφοφόρων. Αυτό είναι κάτι για το οποίο ανησυχούσαμε στην κοινότητα επιβολής του νόμου εδώ και καιρό, και σίγουρα είναι κάτι για το οποίο έχουν μιλήσει οι γενικοί εισαγγελείς των πολιτειών, αλλά δεν είχαμε δει τόσο συγκεκριμένο παράδειγμα όπως αυτό, λίγες ημέρες πριν από τις προκριματικές εκλογές» συμπλήρωσε.

Το μήνυμα που άφησε ο ιδιοκτήτης της Life Corporation, Γουόλτερ Μονκ, στην εταιρεία του Wholesale Communication δεν απαντήθηκε αμέσως. Ο Άλεξ Βαλένσια, ο οποίος κατονομάζεται στην επιστολή της FCC ως επικεφαλής της Lingo Telecom, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού που εστάλη από τον Guardian.

Το ηχογραφημένο μήνυμα στάλθηκε σε 5.000 έως 25.000 ψηφοφόρους δύο ημέρες πριν από τις προκριματικές εκλογές της 23ης Ιανουαρίου. Χρησιμοποιούσε φωνή παρόμοια με αυτή του Μπάιντεν, χρησιμοποιούσε τη συχνά χρησιμοποιούμενη φράση του «Τι χαζομάρα» (What a bunch of malarkey) και υπονοούσε ψευδώς ότι η ψήφος στις προκριματικές εκλογές θα απέκλειε τους ψηφοφόρους από το να ψηφίσουν στις γενικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Μπάιντεν κέρδισε τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών ως υποψήφιος με γραπτή δήλωση, αφού κράτησε το όνομά του μακριά από το ψηφοδέλτιο, σεβόμενος τη νέα θέση της Νότιας Καρολίνας για τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών.

Οι κλήσεις εμφανίστηκαν ψευδώς στους παραλήπτες ως προερχόμενες από τον προσωπικό αριθμό κινητού τηλεφώνου της Κάθι Σάλιβαν, πρώην προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος της πολιτείας, η οποία βοηθάει στη διαχείριση του Granite for America, ενός super Pac που υποστήριξε την εκστρατεία του Μπάιντεν. Ο Φορμέλα δήλωσε ότι τουλάχιστον 10 άτομα που έλαβαν τις κλήσεις τηλεφώνησαν στη συνέχεια στη Σάλιβαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: guardian