«Μπροστάρηδες» οι Millennials σε Black Friday και Cyber Monday – Ψωνίζουν δώρα για… τους ίδιους

«Μπροστάρηδες» οι Millennials σε Black Friday και Cyber Monday – Ψωνίζουν δώρα για… τους ίδιους
Photo: pixabay.com
Αύξηση στις δαπάνες της τάξης του 13% αναμένεται φέτος.

Οι Millennials «ηγούνται» στις δαπάνες κατά τη Black Friday και Cyber Monday, με τα δύο τρίτα αυτών (68%) να σχεδιάζουν να αγοράσουν δώρα για τον εαυτό τους,
όπως προκύπτει από έρευνα καταναλωτών στις ΗΠΑ, που διεξήγαγε η Deloitte.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ευρήματα οι ερωτηθέντες σκοπεύουν να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 567 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 13% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα το 2022, όταν οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12% σε σχέση με τα επίπεδα του 2021.

Σε ετήσια βάση, η συμμετοχή στις αγορές Black FridayCyber Monday παραμένει σταθερή, καθώς τέσσερις στους πέντε ερωτηθέντες σχεδιάζουν να κάνουν αγορές κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου.

Συγκεκριμένα οι ερωτηθέντες αναμένουν να ξοδέψουν 169 δολάρια online έναντι 121 δολαρίων το 2019 (+9%). Ενώ οι αγορές στο κατάστημα κατά τη Black Friday παραμένουν σημαντικές, οι προγραμματισμένες δαπάνες είναι ελαφρώς μειωμένες σε σχέση με το προηγούμενο έτος (138 δολάρια το 2023 έναντι 145 δολαρίων το 2022), αλλά εξακολουθούν να είναι πάνω από τα επίπεδα του 2019. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τα doorbusters είναι λιγότερο ελκυστικά (58%) ή ελπίζουν να αποφύγουν τον συνωστισμό (55%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καθώς οι καταναλωτές ασχολούνται με τις λίστες δώρων τους, βλέπουμε την Black Friday – Cyber Monday ως μια πολυκαναλική ευκαιρία φέτος, για να προσελκύσουμε τόσο τους καταναλωτές, που έχουν αποδεχτεί τις ηλεκτρονικές αγορές για την ευκολία τους, όσο και εκείνους που είναι ενθουσιασμένοι να πάνε στα καταστήματα για να πιάσουν τις καλύτερες προσφορές χωρίς πιθανά έξοδα παράδοσης», δήλωσε ο Brian McCarthy, διευθυντής της Deloitte Consulting LLP.

«Οι λιανοπωλητές που κατανοούν τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών θα μπορούσαν να αναμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο οι αγοραστές αξιοποιούν στο έπακρο τις προσφορές των εορτών».

Σημειώνεται ότι η «2023 Black Friday-Cyber Monday Survey» της Deloitte βασίζεται σε έρευνα 1.200 καταναλωτών που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 19-25 Οκτωβρίου 2023.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: