MPWGR2024: O ρόλος της αυτογνωσίας στην καριέρα μιας γυναίκας

MPWGR2024: O ρόλος της αυτογνωσίας στην καριέρα μιας γυναίκας
Από αριστερά: Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη (AbbVie Hellas), Ζέτα Δούκα (ΜΚΟ ΑΝΑΣΑ), Ιωάννα Θωμά, Digital Editor, Fortune Greece.
Ο ρόλος του "καλού κοριτσιού", που τα κάνει όλα τέλεια δεν συνάδει με την ηγεσία.

Τόλμη, γνωριμία με τον εαυτό της, έξοδο από την comfort zone και διεκδίκηση είναι μερικά από τα στάδια από τα οποία πρέπει να περάσει μια γυναίκα για να κερδίσει τους στόχους της και να ηγηθεί, τονίστηκε στο Most Powerful Women Summit 2024 που διοργανώνει το Fortune Greece στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Ο ρόλος του “καλού κοριτσιού”, που τα κάνει όλα τέλεια δεν συνάδει με την ηγεσία, σύμφωνα με την Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, CEO, AbbVie Hellas, που ξέφυγε από το σύνδρομο του “good girl” για να πετύχει. Έχοντας φτάσει στην ηγεσία της AbbVie Hellas βοηθά άλλες γυναίκες προκειμένου να εξελιχθούν και να πετύχουν τους στόχους στην καριέρας τους.

Όπως σημείωσε σε συζήτηση πάνελ που συντόνισε η Ιωάννα Θωμά, Digital Editor, Fortune Greece, σήμερα 60% των εργαζομένων στην φαρμακοβιομηχανία είναι γυναίκες. Θα συμβούλευε μια νέα γυναίκα που διεκδικεί το μέλλον της να μάθει να ζητάει.

Όπως είπε, χρειάζεται προπόνηση στο “να ζητάμε”, εξάλειψη του φόβου και να μιλάμε για τα κατορθώματά μας, κάτι που κάνουν οι άντρες. Σύμφωνη με αυτή την άποψη, η Ζέτα Δούκα, Ιδρύτρια και Πρόεδρος της ΜΚΟ ΑΝΑΣΑ, μίλησε για την επαναστατική φύση της γυναίκας η οποία δεν φοβάται να πάρει ρίσκο και να ανοίξει δρόμους εκεί που δεν υπάρχουν. Είναι γραμμένο στα γονίδια των γυναικών να είναι καλές σε όλα, όπως ανέφερε η κ. Δούκα, η οποία αναφερόμενη στην προσωπική της διαδρομή έθεσε στο επίκεντρο τη γνωριμία με τον εαυτό μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: