MPWGR2024: O ρόλος της γυναίκας στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας

MPWGR2024: O ρόλος της γυναίκας στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας
Από αριστερά: Γιάννης Δημαράκης (Scotwork Hellas), Ελευθερία Δεσποιναρά (Accenture), Ιωάννα Λυτρίβη (Υφγος Παιδείας), Μαρία Ακριβού, Senior Editor Fortune Greece
Η θέση της γυναίκας πρέπει να ενισχύεται σε εταιρικό επίπεδο και αυτό να διαδέχεται στη συνέχεια και στο ακαδημαϊκό επίπεδο.

H εκπαίδευση και η επαγγελματική κατάρτιση στην Ελλάδα αποτέλεσε θέμα σε πάνελ του Most Powerful Women Summit 2024 που διοργανώνει το Fortune Greece στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Τη σχετική συζήτηση συντόνισε η Μαρία Ακριβού, Senior Editor του Fortune Greece και συμμετείχαν η Ιωάννα Λυτρίβη, υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η Ελευθερία Δεσποιναρά, Data & AI Director της Accenture και ο Γιάννης Δημαράκης, Managing Partner της Scotwork Hellas.

Η υφυπουργός μίλησε για τα προγράμματα της ΕΕ σχετικά με το reskilling και upskilling του εργατικού δυναμικού, λέγοντας πως λύνουν μέρος του προβλήματος αλλά όχι το πρόβλημα στο σύνολο τους. «Αυτό που έχει ανάγκη η αγορά εργασίας είναι πρώτα να γίνεται διάγνωση των αναγκών» σημείωσε.

Η κ. Δεσποιναρά σημείωσε πως στον χώρο των σχολείων αλλά και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη εκπροσώπηση των γυναικών.

Ακόμα, είπε πως η θέση της γυναίκας πρέπει να ενισχύεται σε εταιρικό επίπεδο και αυτό να διαδέχεται στη συνέχεια και στο ακαδημαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Δημαράκης μίλησε για τις ανθρώπινες δεξιότητες, που πρέπει να πηγαίνουν μαζί με τις κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες. Τόνισε πως τα human skills πρέπει να λαμβάνουν την ίδια προσοχή με τις κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες.

Ο ίδιος είπε πως υπάρχει διαφορά στον τρόπο με τον οποίο γυναίκες και άνδρες διαπραγματεύονται στο εργασιακό τους περιβάλλον, με τις γυναίκες να εμφανίζουν ορισμένες φορές αναστολές στις διαπραγματεύσεις.

Ακόμα, υποστήριξε, αναφορικά με τη διαπραγμάτευση εργαζομένων και εργοδοτών, πως οι εργαζόμενοι θέλουν την ισορροπία στη ζωή τους, ενώ τους ενδιαφέρει και ο κοινωνικός αντίκτυπος που έχουν στη θέση εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: