MyJobNow: Βρέθηκε στους φιναλίστ του ReTech Innovation και φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά εργασίας

MyJobNow: Βρέθηκε στους φιναλίστ του ReTech Innovation και φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά εργασίας

Οι ιδρυτές της startup που διακρίθηκε στην πρώτη φάση του ReTech Innovation Challenge μιλούν για την επιχειρηματική τους λύση και τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό.

 

 

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα στη δικτύωση των υποψήφιων εργαζόμενων είναι η ανάγκη άμεσης επαφής με τους εργοδότες που αναζητούν προσωπικό. Η παραδοσιακή μέθοδος αποστολής βιογραφικών και η αναμονή κάποιας πιθανής απάντησης απαιτεί χρόνο, κόπο και συχνά αποθαρρύνει αρκετούς από το να προσπαθήσουν περισσότερο. Η MyJobNow επιχειρεί να απλοποιήσει αυτή τη διαδικασία, έχοντας ως εργαλείο την ειδική της εφαρμογή, η οποία προσφέρει στους εργοδότες τη δυνατότητα να εντοπίσουν τους κατάλληλους υποψήφιους για εργασία, με βάση τις ακριβείς απαιτήσεις της θέσης.

Λαμβάνοντας υπόψη την έντονη κινητικότητα που εμφανίζουν οι κλάδοι της εστίασης, του τουρισμού και της λιανικής σε επίπεδο εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα, το MyJobNow δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να βρουν blue collar προσωπικό, δηλαδή προσωπικό πρώτης γραμμής που να απασχολείται στους παραπάνω κλάδους. Κερδισμένες βγαίνουν και οι δύο πλευρές. Αφενός οι υποψήφιοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την αίτησή τους για μία δουλειά μέσα από δημιουργία (εντός της εφαρμογής) ενός βιογραφικού που θα μπορούσε να συνοδευθεί και από ένα βίντεο παρουσίασης του υποψηφίου, αφετέρου οι επιχειρηματίες αναρτούν την αγγελία, κερδίζουν χρόνο, και μπορούν μέσω chat ή τηλεφώνου να πραγματοποιήσουν μαζί του συνέντευξη. Έτσι, άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, από σερβιτόρους και αρτοποιούς μέχρι ψήστες και καμαριέρες, μπορούν να αναζητήσουν άμεσα εργασία με τη χρήση της εφαρμογής.

Η ελληνική startup υπέβαλε την πρότασή της και στον διαγωνισμό καινοτομίας ReTech Innovation Challenge, που εγκαινίασε η Lamda Development και διοργανώνεται με στρατηγικό συνεργάτη τους Industry Disruptors Game Changers (ID – GC).

Η εφαρμογή βρέθηκε στις δέκα προτάσεις που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και η MyJobNow θα έχει την ευκαιρία στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού να παρουσιάσει την ιδέα της στο Τhe Mall Athens τον Φεβρουάριο, σε ειδικά pop upstands, αλλά και να διεκδικήσει μια θέση στην τελική τριάδα του διαγωνισμού, η οποία θα προκύψει μέσα από μια ζωντανή «μάχη» των δέκα φιναλίστ σε μια μεγάλη εκδήλωση στις 21 Φεβρουαρίου στα Village στο The Mall Athens. Xρηματικά έπαθλα ύψους 10.000 ευρώ, συναντήσεις με μεγάλες επιχειρήσεις που φιλοξενούνται στα εμπορικά κέντρα της Lamda Development και υπηρεσίες καθοδήγησης από μεγάλες εταιρίες περιμένουν τις startups που ξεχώρισαν στη νέα πρωτοβουλία της Lamda Dnt.

Ο CEO της εταιρείας Στέφανος Κατσίμπας και ο COO Αγαμέμνων Παπάζογλου, μιλούν στο Fortune για το MyJobNow, για το επιχειρηματικό τους πλάνο και για την απόφασή τους να συμμετέχουν στον διαγωνισμό ReTech Innovation Challenge.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_12ab
Στέφανος Κατσίμπας (Α), Αγαμέμνων Παπάζογλου (Δ)

Ποιο είναι το βασικό αντικείμενο της εταιρείας σας;

Αγαμέμνων: Το MyJobNow βοηθάει υποψήφιους εργαζομένους και επιχειρήσεις στους κλάδους της εστίασης, λιανικής και τουρισμού να συνδεθούν και να συνάψουν επαγγελματικές σχέσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι κάνουν αιτήσεις σε εταιρείες με βάση τα ενδιαφέροντα τους, την τοποθεσία τους και συνομιλούν με τους εργοδότες μέσα από την εφαρμογή. Το αποτέλεσμα σε αυτό είναι πως οι εργοδότες μπορούν να βρουν κατάλληλο προσωπικό εύκολα και γρήγορα, ενώ οι υποψήφιοι βρίσκουν δουλειά μέσα από το MyJobNow.

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό καινοτομίας ReTech Innovation Challenge;

Στέφανος: Από τη συμμετοχή μας στο ReTech Innovation Challenge θέλουμε να κερδίσουμε ευκαιρίες networking με ανθρώπους που είναι στον κλάδο του retail, καθώς και με επιχειρήσεις που στεγάζονται στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Lamda Development.

Ποιο είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα;

Αγαμέμνων: Το συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι η αμεσότητα και η ασφάλεια που παρέχει η εφαρμογή για εργοδότες και εργαζομένους. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το MyJobNow οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τις επιχειρήσεις που κάνουν αιτήσεις, ενώ οι εργοδότες μπορούν να με ποιους υποψηφίους συνομιλούν. Οι συνομιλίες, καθώς και τα ραντεβού για συνεντεύξεις γίνονται μέσα από την εφαρμογή του MyJobNow.

Ποιο είναι το μοντέλο εσόδων και οι στόχοι της εταιρείας σας;

Στέφανος: Οι εργοδότες πληρώνουν στην εφαρμογή για να ανεβάσουν αγγελίες. Οι στόχοι μας είναι να πάρουμε μεγάλο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα και να δραστηριοποιηθούμε σε ακόμη μια χώρα. Οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι είναι να συγκεντρωθούμε στην φετινή τουριστική σεζόν και να βοηθήσουμε επιχειρήσεις να καλύψουν τις εποχιακές ανάγκες προσωπικού που έχουν.

Πόσες επιχειρήσεις και υποψήφιους επαγγελματίες έχετε βοηθήσει μέχρι σήμερα; Ποιο είναι το feedbackπου έχετε πάρει;​

Αγαμέμνων: Μέσα από το MyJobNow περίπου 6.000 υποψήφιοι έχουν βρει δουλειά. Στην πλατφόρμα μπαίνουν καθημερινά νέοι υποψήφιοι και εργοδότες.

* Στέφανος Κατσίμπας (CEO): Έχει εργαστεί ως etable.gr ως marketing manager, αργότερα εντάχθηκε στο fund VentureFriends ως Associate, όπου βοήθησε παραπάνω από 20 εταιρείες του portfolio σε Ελλάδα, Λονδίνο και Ντουμπάι, ενώ αξιολόγησε παραπάνω από 1.000 επιχειρηματικές προτάσεις στον κλάδο της τεχνολογίας. Από τον Μάιο του 2018 είναι στο MyJobBow.

* Αγαμέμνων Παπάζογλου (COO): Έχει εργαστεί στην IMS ως business analyst, αργότερα εντάχθηκε στο Charamida Investment Group ως Investment Manager όπου έκανε επενδύσεις στον κλάδο του τουρισμού και της τεχνολογίας. Από τον Μάιο του 2018 είναι στο MyJobBow.

Διαβάστε ακόμη: ReTech Innovation Challenge: Αυτοί είναι οι φιναλίστ του μεγάλου διαγωνισμού καινοτομίας της Lamda Development