Mytilineos: Σε προχωρημένο στάδιο οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Imerys

Mytilineos: Σε προχωρημένο στάδιο οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Imerys
Νέο τοπίο διαμορφώνει στο ελληνικό ενεργειακό τοπίο η Mytilineos…

Μετά το μπαράζ εξαγορών στο οποίο επιδόθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες η MYTILINEOS, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ειδικότερα, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, χωρίς ωστόσο να έχουν ολοκληρωθεί, αναφέρει η MYTILINEOS σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συμφωνίας, προσθέτει, η εταιρεία θα ενημερώσει εγκαίρως κατά την πάγια τακτική της, τόσο το επενδυτικό κοινό όσο και τις αρμόδιες αρχές.

Υπενθυμίζεται πως η Mytilineos μέσα στον τελευταίο χρόνο έχει ολοκληρώσει τέσσερις εξαγορές Watt+Wolt, Unison και Volterra, καθώς επίσης και της EFA Energy, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Στρατηγική ανάπτυξης

Με την εξαγορά της EFA Energy η Mytilineos ενισχύεται στο κομμάτι του retail, η εξαγορά της Volterra ανεβάζει το μερίδιό της στην προμήθεια στο 13%, ενώ η εξαγορα της Watt+Volt προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιο πελατών 200 χιλιάδες πελάτες. Τέλος, η εξαγορά της Unison έβαλε τη Mytilineos στην αγορά του Facility Management.