Ν. Ανδρουλάκης: Ο τόπος έχει ανάγκη μία ισχυρή φωνή προόδου και ρεαλισμού

Ν. Ανδρουλάκης: Ο τόπος έχει ανάγκη μία ισχυρή φωνή προόδου και ρεαλισμού
Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης στα γραφεία του κόμματος για την παράδοση-παραλαβή καθηκόντων, από τον διευθυντή του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Σαλαγιάννη, τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκης, σε δηλώσεις του ανέφερε πως «σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ. Μια νέα εποχή με δυναμισμό αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση». ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι ο τόπος έχει ανάγκη «μια ισχυρή φωνή προόδου, ρεαλισμού, μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική φωνή». Τηλεφωνική επικοινωνία με κ. Ανδρουλάκη, είχε νωρίτερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκίνησε την πρώτη ημέρα του, μετά τη χθεσινή νίκη του, αφήνοντας ένα λουλούδι στο μνήμα της Φώφης Γεννηματά, στο Α’ Νεκροταφείο. Αμέσως μετά πήγε στη Χαριλάου Τρικούπη όπου τον υποδέχθηκαν ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο διευθυντής του κόμματος, Νίκος Σαλαγιάννης.

Κατά την είσοδό του, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μέρα σήμερα για την παράταξη. Προχωράμε δυναμικά να ανασυγκροτήσουμε την Κεντροαριστερά. Έχει ανάγκη ο τόπος μία ισχυρή φωνή προόδου, ρεαλισμού, μία ισχυρή σοσιαλδημοκρατική φωνή και ο στόχος μου είναι αυτό να το προσφέρει το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη, διότι πρέπει και ο τόπος να αλλάξει σελίδα. Να πάμε σε μία εποχή όπου οι πολίτες να θεωρούν ότι τα κόμματα δίνουν λύσεις και όχι να είναι κλειστοί μηχανισμοί, πελατειακοί που διχάζουν και δεν βοηθούν να πάρει ο τόπος μπροστά. Οπότε έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και θα ξεκινήσουμε από σήμερα τη δουλειά, ώστε όλα τα θέματα να τα απαντήσουμε σωστά και με προοπτική».

Συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι δεν περίμενε αυτήν τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. «Οι εκλογές τελείωσαν. Πάμε ενωτικά», σημείωσε και απέδωσε το πολιτικό γεγονός που προκλήθηκε με τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ σε τρεις παράγοντες. Στο γεγονός ότι η πανδημία δεν επέτρεψε να γίνουν σημαντικά πολιτικά γεγονότα και η εκλογική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ εδωσε τη δυνατότητα να εκφραστεί η βάση της παράταξης, στον τραγικό θάνατο της Φώφης Γεννηματά, καθώς και το ότι το πεδίο δράσης της Κεντροαρισετράς είναι μεγάλο.

Στη συνέχεια, ο κ. Ανδρουλάκης είχε σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του και την κομματική ηγεσία. Αύριο -κατά πάσα πιθανότητα- θα συνεδριάσει η ΚΟ για να διευθετήσει τη νέα δομή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης δεν θα παραστεί στη προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου.

Επικοινωνία Τσίπρα με Ανδρουλάκη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, είχε νωρίτερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη συνομιλία που είχαν ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ενημέρωσε τον νέο αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής για τη πρωτοβουλία του να συναντηθεί με κοινωνικούς φορείς και κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης «για τη δραματική κατάσταση με τη πανδημία και τη κατάρρευση του ΕΣΥ».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συμφώνησαν να τα πουν από κοντά το επόμενο διάστημα.