Να φορούν τζιν στη δουλειά παρά να πάρουν αύξηση θα προτιμούσαν οι περισσότεροι Αμερικανοί εργαζόμενοι

Να φορούν τζιν στη δουλειά παρά να πάρουν αύξηση θα προτιμούσαν οι περισσότεροι Αμερικανοί εργαζόμενοι
Photo: pixabay.com
Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της νέας έρευνας της Randstad, όπου αποκαλύπτονται οι ανάγκες των σύγχρονων εργαζομένων.

Όλοι θα ήθελαν να βγάζουν περισσότερα χρήματα στη δουλειά τους, αλλά ένας εντυπωσιακά υψηλός αριθμός ανθρώπων θα απέρριπταν μια αύξηση αν μπορούσαν να φορούν τζιν στη δουλειά τους σε καθημερινή βάση.

Μια νέα έρευνα της Randstad που δημοσιεύτηκε την Τρίτη εντόπισε ότι το ένα τρίτο των Αμερικανών εργαζόμενων θα απέρριπταν μια αύξηση 5.000 δολαρίων στον μισθό τους έναντι ενός πιο απλού ντυσίματος στο γραφείο. Ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν το εύρημα της έρευνας ότι ο ίδιος αριθμός ανθρώπων- 33%- αντιτίθνεται τόσο πολύ στο επίσημο ντύσιμο στη δουλειά που θα παραιτούνταν από τη δουλειά τους ή θα απέρριπταν μια πρόταση αν ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθούν ένα πιο συντηρητικό τρόπο ντυσίματος.

«Η φύση της εργασίας- όπου, όποτε και όπως γίνεται αυτή πραγματοποιείται- έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία  χρόνια, και πολλές από αυτές τις αλλαγές έχουν τελικά συνεισφέρει σε έναν λιγότερο αυστηρό χώρο εργασίας», δήλωσε η Traci Fiatte, CEO, μη τεχνικό προσωπικό, στην Randstad US, σε δήλωσή της. «Είναι εξαιρετικό να ενθαρρύνεις τους υπαλλήλους σου να ντύνονται καλά για την ημέρα τους, όπως επίσης και για να αναδείξουν την προσωπικότητά τους, αλλά είναι εξίσου σημαντικό για τους εργοδότες να θέτουν κάποιες ξεκάθαρες κατευθυντήριες γραμμές για να διασφαλίσουν ότι όλοι αισθάνονται άνετα», κατέληξε.

Τα νούμερα της έρευνας μπορεί να φαίνονται απροσδόκητα, αλλά η κίνηση προς ένα πιο χαλαρό εργασιακό περιβάλλον δεν είναι ένα καινούριο concept για τις επιχειρήσεις. Πολλές εταιρείες έχουν χαλαρώσει τους κανόνες ένδυσης των υπαλλήλων τους τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικά, τον περασμένο χρόνο, η J.P. Morgan Chase δήλωσε ότι θα επέτρεπε στους υπαλλήλους να φορούν ρούχα τύπου business- casual στις περισσότερες περιστάσεις. Και το 2013, η Barclays ξεκίνησε να επιτρέπει τις «χαλαρές» Παρασκευές.