Να γιατί το κάθε παιδί του Ρούπερτ Μέρντοκ θα πάρει σε λίγο καιρό δυο δισ. δολάρια

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το να έχεις για πατέρα ένα μεγιστάνα των media σίγουρα πληρώνει καλά.

Σε συνέχεια του χωρισμού της αυτοκρατορίας των media του Ρούπερτ Μέρντοκ και την ολοκλήρωση της πώλησης της 21st Century Fox στην Disney, το καθένα από τα παιδιά του μεγιστάνα θα λάβει δυο δισ. δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα The Financial Times.

Το δημοσίευμα κατέληξε σε αυτό το ποσό βάσει το οικογενειακό καταπίστευμα του Μέρντοκ που άγγιζε το μερίδιο 17% στην 21st Century Fox, την οποία η Disney αγόρασε έναντι 38 δολάρια τη μετοχή, και το μερίδιο του Sky που κατείχε η Fox, το οποίο πωλήθηκε στην Comcast τον Σεπτέμβριο έναντι 40 δισ. δολαρίων. Το μερίδιο της οικογένειας Μέρντοκ αξίζει συνολικά 12 δισ. δολάρια σύμφωνα με τους υπολογισμούς της The Financial Times.

Και τα έξι παιδιά του Μέρντοκ επωφελούνται από το Οικογενειακό Καταπίστευμα του Μέρντοκ. Τα τέσσερα ενήλικα παιδιά του, η Προύντενς, ο Τζέιμς, ο Λάχλαν και η Ελίζαμπεθ είναι άμεσα επωφελούμενοι, ενώ τα έφηβα παιδιά του από τον γάμο του με την Γουέντι Ντένγκ, η Γκρέις και η Κλόη, επωφελούνται, αλλά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στο πλαίσιο της ετααιρείας. Το μερίδιό τους διαχειρίζεται από εντολοδόχους.

Η συμφωνία με την Disney επιτρέπει στους επενδυτές να επιλέξουν μεταξύ μιας μίξης από μετρητά και μετοχές της Disney. Δεν είναι ξεκάθαρο το εάν ο Μέρντοκ επιτρέψει στα παιδιά του να επιλέξουν οι ίδιοι το τι προτιμούν. Ακόμα και αν δεν έχει κάποιο δικαίωμα συμμετοχής στα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία, ο Μέρντοκ συνεχίζει να τα ελέγχει, αναφέρει στο δημοσίευμά της η The Financial Times.