Να τι κάνει πολλά στελέχη επιχειρήσεων να θέλουν να κλάψουν

Να τι κάνει πολλά στελέχη επιχειρήσεων να θέλουν να κλάψουν

Διεθνής έρευνα δείχνει πως αν δεν έχετε καμία όρεξη να τρέχετε πάλι στο αεροδρόμιο για επιχειρηματικό ταξίδι, δεν είστε ο μόνος...

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση ερευνητών, στελέχη που ξοδεύουν πολύ χρόνο σε αεροπλάνα και ξενοδοχεία τείνουν να απεχθάνονται τα επιχειρηματικά ταξίδια, σε αντίθεση με το κατώτερο προσωπικό.

Οι συγγραφείς της έκθεσης από την εταιρεία Carlson Wagonlit Travel και τη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων HEC στο Παρίσι, ερεύνησαν τις απόψεις πάνω από 7.000 στελεχών-ταξιδιωτών και εξέτασαν το ταξίδι από την οπτική έξι διαφορετικών βαθμών στην εταιρική ιεραρχία, βάσει 33 διαφορετικών μεταβλητών άγχους, συμπεριλαμβανομένων της ποιότητας του ξενοδοχείου, της θέσης στο αεροπλάνο, και του φόβου των πτήσεων.

Πολλά από τα αποτελέσματα προκαλούν έκπληξη. Για παράδειγμα, «τα πιο ανώτερα στελέχη έχουν πολύ λιγότερο άγχος όταν πετούν σε οικονομικές θέσεις»· αντίθετα, οι πιο χαμηλόβαθμοι μάνατζερ είναι αυτοί που εκνευρίζονται. Επίσης, οι γυναίκες είναι πιο νευρικές από τους άντρες όταν ταξιδεύουν. Τρίτο εύρημα: οι εκθέσεις ταξιδιωτικών εξόδων που κατατίθενται μετά το ταξίδι προκαλούν πολύ άγχος στους αντιπροέδρους και ελάχιστο άγχος στους διευθύνοντες συμβούλους.

Σημειώστε ότι ο Πίτερ Ντράκερ, ο γνωστός σύμβουλος διοίκησης επιχειρήσεων, άσκησε δριμεία κριτική στα επιχειρηματικά ταξίδια. Ιδιαίτερα μετά την έλευση νέων μορφών επικοινωνίας που καθιστούν την φυσική παρουσία ελάχιστα σημαντική, ο Ντράκερ είχε επισημάνει ότι «τα στελέχη θα πρέπει να σκέφτονται πλέον πολύ προσεκτικά τη χρησιμότητα ενός ταξιδιού».

Δείτε ακόμη:

Τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου για το 2014

Οι καλύτερες αεροπορικές Business Class

Οι καλύτερες αεροπορικές economy class