Natech: Η εταιρεία που προσφέρει ολοκληρωμένες τραπεζικές λύσεις

Natech: Η εταιρεία που προσφέρει ολοκληρωμένες τραπεζικές λύσεις

Ο Θανάσης Ναυρόζογλου, Γενικός Διευθυντής της Natech A.E, μιλά για την εμπειρία του στον φετινό διαγωνισμό Disrupt Greece και τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

Την εμπειρία τους από την παρουσία στο Disrupt Greece και τις λύσεις τις οποίες προσφέρουν οι επιχειρήσεις τους, μοιράζονται οι φιναλίστ του διαγωνισμού καινοτομίας του Fortune, των Industry Disruptors – Game Changers και της Παπαστράτος που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Στα σημεία όπου θεωρεί τα πλέον δυνατά για την εταιρεία του, αλλά και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει και στον τομέα του αλλά και στον επιχειρηματικό στίβο γενικότερα, αναφέρεται ο Θανάσης Ναυρόζογλου, Γενικός Διευθυντής της Natech A.E η οποία κατέλαβε την τέταρτη θέση στον διαγωνισμό.

Αυτά είναι όλα όσα είπε στο Fortune, κληθείς να απαντήσει σε τέσσερα ερωτήματα που αφορούν τη Natech:

Τι λύσεις προσφέρει η εταιρεία σας;

Η  Natech με σημαντική παρουσία στο χώρο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των μεγάλων επιχειρήσεων – αναπτύσσει τραπεζικά συστήματα για τη διεθνή τραπεζική αγορά (Τράπεζες, Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, e-wallets κτλ.), καλύπτοντας το 100% των τραπεζικών αναγκών.

Ανήκει στους 30 παγκόσμιους κατασκευαστές τραπεζικών συστημάτων (Forrester 2018) και προσφέρει:

      Τραπεζικές λύσεις                          Επιχειρηματικές λύσεις
Κεντρικό Τραπεζικό σύστημα (CSB2) BOS.ERP
Web Banking (CSB web) πλατφόρμα Natech CRM
Σύστημα αποτροπής ξεπλύματος μαύρου χρήματος (Poseidon AML)  
Agent Banking (Natech PAY)                            
Phone/sms/video Banking  
PEP list & sanction list υπηρεσίες  
ATM Σύστημα  
Λύσεις κανονιστικής συμμόρφωσης  

Σε ποια αγορά απευθύνεστε και ποιοι είναι οι δυνητικοί κίνδυνοι – ρίσκα σε μάκρο και μίκρο περιβάλλον. Πώς σκοπεύετε να τους αντιμετωπίσετε;

Κατά το προηγούμενο έτος, η εταιρεία κατάφερε να ενδυναμώσει την πελατειακή της βάση με πελάτες διεθνούς κύρους όπως Ziraat Bankasi, Saderat Bank, Credit Agricole, Tora Wallet – OPAP Group, καθώς και να επεκτείνει την παρουσία της στην Αφρική, Τουρκία και Βαλκάνια. Υπό το νέο ευέλικτο μοντέλο παροχής των συστημάτων της ως «Banking as a Service», πελατειακός στόχος είναι η αγορά της Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής σε επίπεδο Tier 4 & 5 Τραπεζών καθώς και Χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

H Natech ανταγωνίζεται εταιρείες ισχυρού κεφαλαίου, παγκόσμιου βεληνεκούς, έχοντας ως συγκριτικό πλεονέκτημα τον ευέλικτο τρόπο παροχής των προϊόντων της, εξασφαλίζοντας στον πελάτη μειωμένο κόστος, χρόνο εγκατάστασης και πολυπλοκότητα. Μέσω δικτύου συνεργατών, εξωτερικών πωλητών και παγκόσμιας παρουσίας, στοχεύει στη διείσδυση στη διεθνή αγορά. Βασίζεται δε, σε συνεργασίες με εταιρείες όπως Microsoft, Cisco, Exus, και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού (Manchester University & Natech market penetration project) για την ενδυνάμωση της έρευνας και ανάπτυξης και την περεταίρω δικτύωση με στόχο την αύξηση της ομάδας της με νέα μέλη.

Πώς πιστεύετε ότι το επιχειρηματικό σας σχέδιο θα σας αποφέρει χρήματα;

Η Natech, έχοντας ολοκληρώσει το 2015 το νέο χαρτοφυλάκιο των προσφερόμενων λύσεων και έχοντας εισχωρήσει στην παγκόσμια αγορά, στοχεύει μέσα στα επόμενα έτη να ολοκληρώσει τη μετατροπή του μοντέλου παροχής των λύσεών της σε Banking as a Service, με στόχο μια  αγορά 4,5 δισ. και 760 εκατομμυρίων λογαριασμών. Ως αποτέλεσμα, το 2021, θα αποκτηθούν 35 περισσότερα ιδρύματα-πελάτες, πολλαπλάσια κέρδη με εκθετική τους αύξηση τα επόμενα έτη.

Έχετε την κατάλληλη ομάδα για να εκτελέσετε σωστά την επιχειρηματική σας ιδέα;

Όπως λέγεται δύο μυαλά είναι καλύτερα από 1, στην περίπτωσή μας 35 μυαλά απαρτίζουν την ομάδα μας και αποτελούν την καρδιά της λειτουργίας της Natech. Κάθε μέλος της ομάδας ευθυγραμμίζεται με τις βασικές αξίες της εταιρείας: αξιοπιστία, απλότητα, ευελιξία. Η συνεχής επιμόρφωση σε νέες τεχνολογίες, η ομαδικότητα και η λειτουργία με βάση agile διαδικασίες εξασφαλίζουν το βέλτιστο αποτέλεσμα και προσφέρουν αξιοπιστία τόσο στην ανάπτυξη προϊόντων όσο και στην υποστήριξη των πελατών. Για την ολοκλήρωση της μετάβασης στο μοντέλο BaaS, απαιτείται επένδυση σε ανθρώπινους πόρους στον τομέα τόσο της ανάπτυξης όσο και της προώθησης των λύσεων.

Ποιοι είναι οιάμεσοι στόχοι σας (τα επόμενα βήματα), για ποιο λόγο πήρατε μέρος στο Disrupt Greece και πώς αξιολογείτε τη μέχρι τώρα εμπειρία σας;

Θεωρούμε ότι γεγονότα όπως το Disrupt Greece, προάγουν την επιχειρηματικότητα και δίνουν ώθηση στην προώθηση νέων ιδεών. Η συμμετοχή της Natech στο συγκεκριμένο γεγονός στόχευε στο πιθανό όφελος σε επίπεδο προσβάσεως σε δίκτυα επενδυτών αλλά και αγορών. To Bootcamp του Disrupt Greece μας προσέφερε καθοδήγηση σε επίπεδο Pitching και presentation skills και η τελική παρουσίαση μας έδωσε σημαντική ανατροφοδότηση σχετικά με τον αποτελεσματικότερο τρόπο παρουσίασης των λύσεών μας στο κοινό.

Δείτε την παρουσία της Natech στο Disrupt Greece