ΝΔ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Νίμιτς – Η στάση της κυβέρνησης προκαλεί ζημιά στη χώρα

ΝΔ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Νίμιτς – Η στάση της κυβέρνησης προκαλεί ζημιά στη χώρα
Άποψη του κτηρίου που πρόκειται να στεγαστούν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας , Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ατόπημα του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ.

Απαράδεκτες χαρακτήρισε η Νέα Δημοκρατία τις δηλώσεις του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων.

Ο κ. Νίμιτς στη συνέντευξη αποκάλεσε «Μακεδόνα» έναν υπήκοο της ΠΓΔΜ, που όπως είπε τον πλησίασε και τον χαιρέτισε στη Νέα Υόρκη. «Στους δρόμους, εδώ στη Νέα Υόρκη, ένας “Μακεδόνας” έρχεται, με χαιρετάει, και μου λέει: “Α, εσύ είσαι ο Νίμιτς”», ανέφερε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ.

Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ν.Δ. η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στην ανεύθυνη τακτική της και στις διαφορετικές γραμμές της για το Σκοπιανό. Γι’ αυτό ούτε καν σχολίασε τις απαράδεκτες δηλώσεις του διαπραγματευτή που υπερβαίνουν τα όρια της εντολής του. Η στάση της προκαλεί ζημιά στη χώρα».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Έθνος της Κυριακής, λέγοντας πως «Όσες συνεντεύξεις και να δώσει ο κ. Τσίπρας, τον απολογισμό θα τον κάνουν οι Έλληνες».

«Τι δεν μας είπε για τα τρία χρόνια διακυβέρνησης ο κ. Τσίπρας: Ότι ήταν τρία χρόνια με 100 δισ. επιπλέον βάρος εξαιτίας του δικού του μνημονίου και της ύφεσης που προκάλεσε η πολιτική του. Τρία χρόνια με πάνω από 100 δισ. χρέη των Ελλήνων στην εφορία. Τρία χρόνια υπερφορολόγησης. Τρία χρόνια χαμένα που μας γύρισαν πίσω. Τρία χρόνια με μισθούς των 360 ευρώ. Τρία χρόνια με ζημιά για τους πολλούς. Τρία χρόνια καθημερινής ανασφάλειας για όλους. Όσες συνεντεύξεις και να δώσει ο κ. Τσίπρας, τον απολογισμό θα τον κάνουν οι Έλληνες», αναφέρει η αναλυτική δήλωση της ΝΔ.

Δείτε ακόμη: Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκης: Σε ρυθμούς «Σκοπιανού» σήμερα η συμπρωτεύουσα