Η ΝΔ με χρέη 145 εκατ. ευρώ πήρε νέο δάνειο 14,6 εκατ.

Η ΝΔ με χρέη 145 εκατ. ευρώ πήρε νέο δάνειο 14,6 εκατ.

Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος τη «Δράσης» Θ. Σκυλακάκης – Τι απαντά η Κομισιόν. 

Στην καταγγελία ότι η ΝΔ συνέχισε να δανείζεται και το 2013 με ποσό ύψους 14,6 εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε ο πρόεδρος τη «Δράσης» Θεόδωρος Σκυλακάκης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μαζί με τον πρόεδρο της «Δημιουργία Ξανά» Θάνο Τζήμερο ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής εκπροσωπώντας αμφότεροι το συνδυασμό «Γέφυρες».

Ο κ. Σκυλακάκης έδωσε στη δημοσιότητα τον αντίστοιχο ισολογισμό της ΝΔ από όπου προκύπτει η περεταίρω δανειοδήτησή της και δήλωσε ότι αφού πρώτα αμνήστευσαν τους εαυτούς τους και τους τραπεζίτες πήραν κι άλλα δάνεια.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «από τον ισολογισμό της ΝΔ προκύπτει ότι πήρε το 2013 νέο δάνειο ύψους 14,6 εκ. ευρώ. Δεν ξέρουμε από πού, μας το κρύβουν. Το κρύβει η Τράπεζα της Ελλάδας που αρνείται να απαντήσει έστω κι αν τηρείται η τραπεζική νομοθεσία. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι επειδή όλες οι τράπεζες είναι πλέον κρατικοποιημένες, σε μεγάλο βαθμό τον τελικό λογαριασμό θα τον πληρώσει ο φορολογούμενος».

Όπως πρόσθεσε μάλιστα, μόνο για το 2013 μόνο για τη ΝΔ τα νέα δάνεια είναι ένα βουνό λεφτά. Τι πήρε το ΠΑΣΟΚ που έχει ακόμα μικρότερα έσοδα, δεν ξέρουμε, δεν βρήκαμε δυστυχώς τον ισολογισμό του.

Ο κ. Σκυλακάκης μάλιστα έθεσε και σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Επίτροπο της Ε.Ε. Χοακίν Αλμούνια. Σε αυτή αναφέρει σχετικά ότι στη Νέα Δημοκρατία, τα χρέη είναι ύψους 145 εκατομμυρίων ευρώ και ότι «είναι απίθανο να εξυπηρετούνται» και ζητούσε να μάθει εάν «Εξακολουθεί η «συντριπτική πλειοψηφία» των δανείων της Νέας Δημοκρατίας να μην εξυπηρετούνται» και εάν «υπήρξε πρόσφατα μια ειδική, προνομιακή ρύθμιση του χρέους της Νέας Δημοκρατίας στις κρατικές τράπεζες, όπως π.χ. η μείωση των επιτοκίων, προκειμένου να βελτιωθεί “χαριστικά” η οικονομική κατάσταση του κόμματος πριν από τις ευρωεκλογές».

Ερώτηση και από τον Νίκο Χουντή
Σχετική ερώτηση έκανε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής , για τα δάνεια των ελληνικών πολιτικών κομμάτων.
«Ενώ η Κομισιόν αναγνωρίζει ότι τα «δανεικά κι αγύριστα» που παράνομα πήραν ελληνικά πολιτικά κόμματα από τις Τράπεζες, τα πληρώνει σήμερα ο έλληνας φορολογούμενος, ΑΡΝΕΙΤΑΙ να επιβεβαιώσει ποια είναι τα κόμματα αυτά, ποιο το ύψος των δανείων και ποια από αυτά θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα», αναφέρει το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που κοινοποιεί το περιεχόμενο των ερωτήσεων αλλά και την απάντηση που έλαβαν οι δύο ευρωβουλευτές.

Αναλυτικά το περιεχόμενο το περιεχόμενο της ερώτησης του:

Δελτίο Τύπου
ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ!
Κομισιόν: «Τα δάνεια που έλαβαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα πληρώνει ο ελληνικός λαός»!
Νίκος Χουντής: «Σαμαράς και Βενιζέλος να μας πουν ποιος θα πληρώσει για τα δανεικά κι αγύριστα των κομμάτων τους»
Ενώ η Κομισιόν αναγνωρίζει ότι τα «δανεικά κι αγύριστα» που παράνομα πήραν ελληνικά πολιτικά κόμματα από τις Τράπεζες, τα πληρώνει σήμερα ο έλληνας φορολογούμενος, ΑΡΝΕΙΤΑΙ να επιβεβαιώσει ποια είναι τα κόμματα αυτά, ποιο το ύψος των δανείων και ποια από αυτά θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα!

Αυτό προκύπτει από την κοινή απάντηση της Κομισιόν σε παράλληλες ερωτήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, που είναι και υποψήφιος για τις ευρωεκλογές, και του ευρωβουλευτή, Θόδωρου Σκυλακάκη.

Στις ερωτήσεις τους, οι 2 ευρωβουλευτές ζητούσαν διευκρινίσεις από τον αρμόδιο Επίτροπο Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος σε προηγούμενη απάντηση είχε δηλώσει, ερωτώμενος για τα δάνεια των ελληνικών πολιτικών κομμάτων ότι, «η συντριπτική πλειοψηφία των εν λόγω δανείων ήταν μη εξυπηρετούμενα, ήδη από τον Ιανουάριο του 2013».

Στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής, αφού τόνιζε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τα πληρώνει ο ελληνικός λαός, ζητούσε να μάθει «Πόσο είναι το ύψος των δανείων ανά πολιτικό κόμμα που έχουν δοθεί από τις τράπεζες τα τελευταία χρόνια» και «Ποιο ποσοστό αυτών θεωρείται σήμερα μη εξυπηρετούμενο».

Απάντηση Αλμούνια
Στην κοινή απάντησή του, ο κ. Αλμούνια, αφού επιβεβαιώνει ότι «η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) συνιστά κρατική ενίσχυση και χρηματοδοτήθηκε με χρήματα των φορολογουμένων», δηλώνει ότι «Οι εντολοδόχοι παρακολούθησης που έχουν οριστεί για τις ελληνικές τράπεζες από τον Ιανουάριο 2013 παρακολουθούν τη διαδικασία χορήγησης νέων δανείων και την αναδιάρθρωση υφιστάμενων δανείων των δανειοληπτών, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών κομμάτων», καταλήγοντας ότι «ο ρόλος της Επιτροπής δεν έγκειται στη δημοσιοποίηση πληροφοριών για μεμονωμένα δάνεια από τράπεζες οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με κρατικές ενισχύσεις, στην Ελλάδα ή σε άλλα κράτη μέλη»!!!

Ο Νίκος Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά τη ρητή ομολογία της Κομισιόν ότι τα χαριστικά δάνεια που έλαβαν από τις Τράπεζες η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τα πληρώνει σήμερα ο έλληνας φορολογούμενος, οι ηγεσίες των 2 κομμάτων βρίσκονται εκτεθειμένες στα μάτια του ελληνικού λαού.

Δεν είναι δυνατόν τα 2 κόμματα της συγκυβέρνησης, τη στιγμή που σκηνοθετούν τη σύλληψη διαφόρων «επωνύμων» με χειροπέδες, για να δείξουν ότι δήθεν γίνονται διώξεις για φοροδιαφυγή ή για χρέη προς το Δημόσιο, να ετοιμάζονται σαν του κοινού ποινικού δικαίου, να αλλάξουν τα ονόματά τους για να ξεφορτωθούν τα τεράστια ποσά, δανεικά κι αγύριστα, που έλαβαν από τις Τράπεζες, σε βάρος των ελλήνων πολιτών.

Οι ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει, αν θέλουν πραγματικά να δείξουν ότι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν και ότι δε βαρύνονται αυτοί οι ίδιοι με εγκλήματα κατά του Δημοσίου χρήματος, να πάψουν να συμπράττουν με την Τράπεζα της Ελλάδας και την Κομισιόν, στην απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων.

Οφείλουν, τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος, να δώσουν άμεσα στη δημοσιότητα τα πραγματικά στοιχεία για τις δανειοδοτήσεις των 2 κομμάτων και συγκεκριμένα, το ύψος τους, τι μέρος αυτών έχει αποπληρωθεί, τι μέρος αυτών δεν εξυπηρετείται, αν υπήρξαν χαριστικές ρυθμίσεις και κυρίως ποιος θα «πληρώσει» τελικά για αυτά».

Διαβάστε ακόμη: 

ΙΟΒΕ: Η ελληνική οικονομία κινδυνεύει ακόμη

H Bank of America φοβάται πολιτικό «ατύχημα» στην Ελλάδα