ΝΔ: Η κυβέρνηση Τσίπρα θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση των πλειστηριασμών, των κατασχέσεων και των φόρων

ΝΔ: Η κυβέρνηση Τσίπρα θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση των πλειστηριασμών, των κατασχέσεων και των φόρων
Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς, με το νέο λογότυπο του κόμματος, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σφοδρή επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΑΑΔΕ.

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα περνάει στην ιστορία ως η κυβέρνηση των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Οδηγεί στο περιθώριο και την απόγνωση ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος, αναφερόμενος στα στοιχεία της ΑΑΔΕ τα οποία, όπως είπε, είναι αποκαλυπτικά.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι έγιναν κατασχέσεις σε 816.721 τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη προς το δημόσιο, ότι 1.168.438 φορολογούμενοι υπέστησαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης έναντι 1.050.077 το 2017, ότι διπλασιάστηκαν οι εγγραφές υποθηκών σε ακίνητα πολιτών που έχουν χρέη προς την εφορία, ότι ο αριθμός των πολιτών, που έχουν οφειλές στην εφορία, παραμένει σταθερά πάνω από τα 4 εκατομμύρια και ότι το σύνολο των οφειλών των πολιτών προς την εφορία ξεπερνά τα 104 δισ. ευρώ εκ των οποίων μόνο ένα ποσό της τάξης των 3,69 δισ. ευρώ βρίσκεται σε ρύθμιση.

«Οι Έλληνες πολίτες εξαπατήθηκαν από τον κ. Τσίπρα, τον πλήρωσαν και τον πληρώνουν πολύ ακριβά. Η χώρα πρέπει να κάνει μια νέα αρχή. Η πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης. Ανάπτυξη που θα επιτρέψει στους πολίτες να ανασάνουν οικονομικά και να ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.