ΝΔ: Ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα συμμετάσχει σε συνάντηση για το Αιγαίο και δεν θα μιλήσει με τον Καμμένο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Πηγές του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επεσήμαναν πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία άτυπη ενημερωτική συνάντηση που αφορά την κατάσταση στο Αιγαίο».

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν πως η ΝΔ έχει ζητήσει να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την κατάσταση στο Αιγαίο παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, και κεκλεισμένων των θυρών.

Σε σχέση με την τηλεφωνική συνομιλία Καμμένου-Κικίλια που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, στην οποία ο υπουργός Άμυνας ζήτησε να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία, καθώς και οι δύο θα παρευρεθούν την Παρασκευή σε συνέδριο Ασφαλείας στο Μόναχο (Munich Security Conference), διευκρινίζεται από πηγές της ΝΔ ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν προτίθεται να έχει οποιαδήποτε συνάντηση με τον κ. Καμμένο. «Ο υπουργός Άμυνας, άλλωστε, μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερώνει για οποιοδήποτε θέμα κρίνει αναγκαίο, τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ Βασ. Κικίλια».