«Ναι» επί της αρχής στο πολυνομοσχέδιο από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

«Ναι» επί της αρχής στο πολυνομοσχέδιο από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (Α) απευθύνεται σε βουλευτές της ΝΔ στη συζήτηση και λήψη απόφασης, επί της προτάσεως που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών, υπογραφής του τρίτου Μνημονίου και ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων, Τρίτη 26 Ιουλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕΑ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Υπερψηφίστηκε από τις αρμόδιες επιτροπές της βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών.

 

«Ναι» επί της αρχής στο πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα ύψους 4,9 δισ. ευρώ ψήφισαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής, ενώ αρνητικά ψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Το βράδυ της Τρίτης αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η κατά άρθρο ψήφιση, στην οποία αναμένονται διαφοροποιήσεις, καθώς ορισμένα κόμματα από την αντιπολίτευση έχουν δηλώσει ότι αναμένεται να υπερψηφίσουν ορισμένα από τα άρθρα.

Επιπλέον, σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων έγινε δεκτή η εισήγηση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση να μην πάρουν μέρος στην συζήτηση στην Ολομέλεια οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Οι ίδιοι όμως μπορούν, σύμφωνα με τον Κανονισμό να λάβουν μέρος στην τελική ψηφοφορία που αναμένεται να γίνει την Πέμπτη τα μεσάνυχτα.