Νέα αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας

Νέα αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας
epa08800727 A close up of the sign of Bank of England in the City of London in London, Britain, 05 November 2020. The central bank announced that its Monetary Policy Committee (MPC) had voted to maintain interest rates at its record low level of 0.1 percent, but expand quantitative easing - its programme of government bond buying - by £150bn (194bn US dlrs). EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το βασικό επιτόκιο αυξήθηκε στο 5% από το 4,5%.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε σήμερα τα επιτόκια περισσότερο από το αναμενόμενο, κατά μισή ποσοστιαία μονάδα αφού ανακοίνωσε ότι υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο βρετανικός πληθωρισμός θα χρειαστεί περισσότερο διάστημα για να υποχωρήσει.

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας τάχθηκε με ψήφους 7 προς 2 υπέρ της αύξησης του βασικού επιτοκίου στο 5% από το 4,5%, το υψηλότερο επίπεδο από το 2008 και η μεγαλύτερη αύξηση από τον Φεβρουάριο.

Σούνακ: Ορθή η πολιτική αύξησης επιτοκίων

Είναι ορθό που η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) λαμβάνει ισχυρά μέτρα για να μειώσει τον πληθωρισμό, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, εκφράζοντας τη στήριξή του στην κεντρική τράπεζα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η BoE έχει κάνει πολύ λίγα, πολύ καθυστερημένα για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, ο Βρετανός πρωθυπουργός απάντησε: «Στηρίζω την Τράπεζα της Αγγλίας σε αυτό που κάνει».

«Είναι ορθό ότι η Τράπεζα της Αγγλίας λαμβάνει ισχυρά μέτρα για να μειώσει τον πληθωρισμό. Έχει στόχο να τον επαναφέρει στο 2%, είναι ορθό να το πετύχει αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν αύξηση στο 4,75%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: