Νέα απεργία στο Μετρό την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου

Νέα απεργία στο Μετρό την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου
Κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας προβλήματος στην ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ, Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018. Εκτός λειτουργίας είναι η γραμμή 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) του μετρό από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας λεωφορεία και τρόλεϊ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών την Τετάρτη στις 28 Νοεμβρίου.

Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, καθώς ακινητοποιούνται Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών εξήγγειλαν 24ωρη απεργία συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Με ανακοινώσεις τους τα δυο Σωματεία καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικούν «υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, νέο κανονισμό εργασίας, δίκαιο και αξιοκρατικό, προσλήψεις προσωπικού και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επιβατικό προς τους επιβάτες και ενίσχυση  του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών».

Ειδικότερα, οι γραμμές 1,2 και 3 του μετρό δε θα λειτουργούν όλη την ημέρα λόγω της 24ώρης απεργίας. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00 π.μ.- 21:00 λόγω στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ από την έναρξη της βάρδιας (5:00 π.μ.) έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Σημειώνεται ότι η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων και των τρόλεϊ θα επέλθει έως τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00. Στη στάση εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα δρομολόγια Λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και των δρομολογίων Αεροδρομίου.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι:

  • Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Νέο Κανονισμό Εργασίας-Οργανόγραμμα-Βαθμολόγιο του διοικητικού προσωπικού.
  • Διαφάνεια στην εξέλιξη του προσωπικού, με αξιοκρατικά κριτήρια.
  • Προσλήψεις προσωπικού. Κάλυψη των ελλείψεων σε ανταλλακτικά και αναβάθμιση της επισκευαστικής βάσης του Πειραιά.
  • Εξομάλυνση της χρήσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με βελτίωση των συνθηκών εργασίας και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες.