Νέα διάκριση της Costa Navarino στα World Travel Awards 2014

O τουριστικός προορισμός κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Europe’s Responsible Tourism Award» για τις πρακτικές αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.

Η επιτυχημένη εφαρμογή της φιλοσοφίας της Costa Navarino για σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον της Μεσσηνίας και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και ανάδειξη των παραδόσεων της περιοχής, επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού ο τουριστικός προορισμός διακρίθηκε σε διεθνές επίπεδο, κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία «Europe’s Responsible Tourism Award» στα World Travel Awards 2014.

Ο θεσμός που διεξάγεται σε κάθε ήπειρο από το 1993, αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές σε όλους τους τομείς του  τουριστικού κλάδου παγκοσμίως. H Costa Navarino, εφαρμόζοντας μία σειρά πρακτικών με στόχο την ανάπτυξη ενός αειφόρου τουριστικού προορισμού, αναγνωρίζεται από αυτόν το διεθνή θεσμό και ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως διεθνές πρότυπο σωστής ανάπτυξης.

Η βράβευση του προορισμού έγινε σε μια ξεχωριστή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 2 Αυγούστου για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με διεθνείς παρουσίες από τον τουριστικό κλάδο. Σε αυτήν τη βράβευση ο προορισμός ξεχώρισε στην κατηγορία που αναδεικνύει τις καλές περιβαλλοντικές πρακτικές ανάμεσα σε παγκόσμια brands, όπως η Virgin Atlantic Airways, η Europcar Ηνωμένου Βασιλείου και η Norwegian Cruise Line.

«Χαιρόμαστε πάντα όταν καλωσορίζουμε ένα νέο μέλος στη λίστα βραβευθέντων των World Travel Awards. Η Costa Navarino είναι ήδη ανάμεσα στα πιο δυνατά brands στην Ευρώπη, και τώρα λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή με την επιλογή από τους ψηφοφόρους των βραβείων. Το Europe’s Responsible Tourism Award είναι ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία που απονέμουμε και συγχαίρω από καρδιάς την Costa Navarino για τις καλές πρακτικές τουριστικής ανάπτυξης που έχουν εφαρμοστεί», δήλωσε κατά την ομιλία του στην τελετή, ο Πρόεδρος των World Travel Awards, Graham Cooke.

Ο Στέφανος Θεοδωρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕS, ανέφερε σχετικά με τη βράβευση: «Η διάκριση στα World Travel Awards αποτελεί μεγάλη τιμή και αναγνώριση της ισχυρής δέσμευσης της Costa Navarino στην περιβαλλοντικά υπεύθυνη ανάπτυξη. Προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο, με γνώμονα τις αξίες που βρίσκονται βαθιά στη φιλοσοφία μας: προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, παράλληλα με την αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία».

Water Reservoir

 

Αυτό το βραβείο έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά αναγνωρίσεων για τον προορισμό, όπως η πρόσφατη βράβευση στην κατηγορία «Destination» των Tomorrow Awards 2014 που έχει θεσπίσει το World Travel & Tourism Council, για να επιβραβεύσει τις βέλτιστες πρακτικές αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης από όλο τον κόσμο.

Η ΤΕΜΕS έχει ακολουθήσει αυστηρούς κανόνες σε όλα τα στάδια ανάπτυξης και λειτουργίας του προορισμού, με στόχο οι υποδομές να διαφυλάσσουν και να προβάλλουν το φυσικό πλούτο της περιοχής. Οι πρακτικές, που αναγνωρίστηκαν και από αυτά τα βραβεία, περιλαμβάνουν τις συνεργασίες με τις τοπικές κοινωνίες, πρωτοβουλίες όπως το Navarino Environmental Observatory (NEO), το περιβαλλοντικό παρατηρητήριο που δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών και της TEMES, την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού σταθμού συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 12 MWp, το γεωθερμικό σύστημα κάτω από το γήπεδο γκολφ με σωλήνες μήκους 123χλμ., την κατασκευή λιμνοδεξαμενών που καλύπτουν τις αρδευτικές ανάγκες, το πρόγραμμα μεταφύτευσης ελαιοδέντρων για να διατηρηθεί αναλλοίωτη η φυσιογνωμία του τοπίου της περιοχής, το Navarino Natura Hall όπου περισσότεροι από 2.000 μαθητές έχουν λάβει μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και πολλές ακόμη πρακτικές.

Παράλληλα με τις περιβαλλοντικές πρακτικές, οι επισκέπτες της Costa Navarino έρχονται σε επαφή με τις παραδόσεις, τα έθιμα της περιοχής αλλά και με μοναδικές αυθεντικές πολιτιστικές εμπειρίες και αθλητικές δράσεις, επιστρέφοντας στον τόπο τους έχοντας βαθιά γνώση για τη νέα περιοχή που επισκέφθηκαν και για τους ανθρώπους της.

Διαβάστε ακόμη:

Ένα από τα καλύτερα spa της Ευρώπης, είναι στην Ελλάδα

Διεθνής διάκριση για την Costa Navarino

Το Costa Navarino μετατρέπεται σε πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης